Stiri si curiozitati

Rugăciune pentru nou născut: Cum să te rogi pentru protecția micuțului

Publicat: 18 oct. 2021
mama care se roaga pentru copilul nou nascut
Până la momentul în care copilul nou născut primește Duhul Sfânt al Împărtășaniei, se spune că este de preferat ca micuții să nu fie scoși din casă

Nașterea unui copil este o minune și o binecuvântare de la Dumnezeu pentru orice familie. Tocmai de aceea, părinții trebuie să știe să spună o rugăciune pentru nou născut.

Rugăciunea pentru nou născut este printre cele mai puternice rugăciuni pe care le pot spune părinții deoarece aceasta vine direct din sufletul lor și se înalță către divinitate.

Până la momentul în care copilul nou născut primește Duhul Sfânt al Împărtășaniei, se spune că este de preferat ca micuții să nu fie scoși din casă. Totuși, dacă acest lucru se impune este bine să faceți asta doar după ce i-ați făcut această rugăciune. Indicat ar fi ca rugăciunea să fie făcută de un preot, însă această rugăciune poate fi spusă și de părinți.

copil nou nascut

În cea de-a 8-a zi de la naștere, bebelușul ar trebui dus la biserică pentru a i se rosti numele.

În cartea bisericească numită Molitfelnic este stabilită rânduiala ce trebuie urmată pentru punerea numelui copilului nou-născut. Micuțul este adus de părinți la biserică, iar în fața ușii, preotul îi citește o rânduială specială, îl binecuvântează și îi citește o molitfă pentru punerea numelui.

copil nou nascut tinut de mama

Cum se spune rugăciunea pentru nou născut

Părinții trebuie să spună această rugăciune pentru copilul nou născut:

„Doamne Iisuse Hristoase, Care ne-ai dăruit acest copil, rânduieşte precum ştii intrarea lui în rândul celor drept-credincioşi care au fost luminaţi prin Sfântul Botez.

Doamne, dăruieşte-i sănătate şi putere acestui prunc, Tu, Care ai fost crescut cu grijă de către Preasfânta Fecioară. Doamne, să nu vină peste noi mânia Ta şi să nu îngădui ca acest copil să moară nebotezat. Să nu sufere acest copil din cauza păcatelor noastre, ci să vadă mila Ta şi dragostea Ta de oameni.

copil nou nascut tinut in brate

Ocroteşte-l, Doamne, şi dăruieşte-i naşterea cea de Sus prin Sfântul Botez, ca să devină fiu al Bisericii Tale.

Ţie ne rugăm, Stăpâne, trimite peste el lumina binecuvântării cereşti, că Tu eşti Cel ce asculţi rugăciunile noastre şi Ţie Îţi mulţumim şi Te slăvim în vecii vecilor. Amin.“

Rugăciunea mamei pentru bebelușul nebotezat

Mama poate să se roage pentru nou-născut până în momentul în care micuțul este botezat.

Mama poate rostit această rugăciune specială care să îi protejeze și să îi ferească de cele rele:

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Tale Maici, auzi-mă pe mine, nevrednica roaba Ta (numele). Doamne, în milostiva Ta stăpânire sunt copiii mei (numele): miluieşte-i şi mântuieşte-i, pentru numele Tău.

Doamne, iartă-le lor toate greşalele cele de voie şi cele fără de voie pe care le-au săvârşit înaintea Ta. Doamne, povăţuieşte-i la calea cea adevărată a poruncilor Tale şi luminează-le înţelegerea cu lumina lui Hristos, spre mântuirea sufletului şi tămăduirea trupului. Doamne, binecuvântează-i în casă, la şcoală, pe drum şi în tot locul stăpânirii Tale.

copil nou nascut care doarme

Doamne, păzeşte-i sub acoperământul Tău cel sfânt de glonte, de sabie, de otravă, de foc, de molimă şi de moartea năprasnică. Doamne, apără-i pe ei de toţi vrăjmaşii cei văzuţi şi cei nevăzuţi, de toate necazurile, relele şi nenorocirile.

Doamne, tămăduieşte-i de toată boala, curăţeşte-i de toată întinăciunea şi uşurează-le pătimirile sufleteşti. Doamne, dăruieşte-le harul Duhului Tău Sfânt spre viaţă îndelungată, sănătate şi curăţie, întru toată buna credinţă şi dragostea, în pace cu cei de aproape şi cei de departe. Doamne, înmulţeşte-le şi întăreşte-le puterile minţii şi ale trupului, pe care le-au primit în dar de la Tine, binecuvântându-i, dacă va plăcea înaintea Ta, spre viaţă de familie evlavioasă şi naştere de prunci cinstită.

Doamne, dăruieşte-mi mie, nevrednicei şi păcătoasei roabei Tale (numele) binecuvântare părintească pentru copiii mei, care sunt robii Tăi, în vremea cea de acum a dimineţii (zilei, nopţii), pentru numele Tău, pentru că împărăţia Ta este veşnică şi atotputernică. Amin.“

bine pentru părinți este să știe să rostească și Acatistul Sfântului Stelian Paflagonul.

 

Adauga un comentariu