Stiri si curiozitati

Rugăciune pentru o zi de miercuri binecuvântată: Cum este bine să te rogi

Publicat: 17 nov. 2021
o femeie care se roaga
Rugăciunea are rolul de a ne apropia de Dumnezeu.

Rostind în fiecare zi câte o rugăciune, oricât de mică, ne ajută să ne facem ordine în gânduri. Astfel că, o zi de miercuri binecuvântată va avea doar cel care crede în Dumnezeu.

Rugăciunea de miercuri este extrem de puternică. Ea este benefică tuturor oamenilor, deoarece este ascultată de Dumnezeu și de Domnul nostru Iisus Hristos cu mare atenție. Această rugăciune este plină de dragoste, semerenie și curățire sufletească. De aceea, cei împovărați de nevoi, au o dorință arzătoare să rostească o simplă rugăciune, în care să-și pună toată ființa, sufletul și nădejdea.

Rugăciune deosebită pentru o zi de miercuri binecuvântată

Rugăciunea are rolul de a ne apropia de Dumnezeu. Ea ne oferă o stare de liniște sufletească, necesară tuturor activităților care apar peste zi. Astfel, spunând o simplă rugăciune, vom fi feriți de toate răutățile, dar și de gândurile negre, care ne apasă. Totodată, prin rugăciune, ne cerem iertare pentru toate păcatele pe care le-am săvârșit, fie cu fapta, fie cu gândul.

Dumnezeu este mereu alături de noi, de aceea trebuie să ne rugăm la El neîncetat.

„Doamne Atotputernice şi Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primeşte, Doamne, această mică a mea rugăciune, şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranţa şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci, şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale.

Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi, ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele.

Amin.”

persoana care se roaga
Dumnezeu este mereu alături de noi, de aceea trebuie să ne rugăm la El neîncetat.

Rugăciunea de miercuri a părintelui Arsenie Boca

Rostește această rugăciune puternică, ori de câte ori lucrurile nu merg bine în viața ta. Vei vedea că totul se va schimba.

„Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, și astfel, ținând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochiul minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, și așa risipim în deșertăciuni zilele noastre, umiliți și dosădiți până la pământ.

Rugăciunea lui Arsenie Boca ce a fost interzisă de comuniști

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniței în care Te ținem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor și fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârșiți suntem, cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viața Ta, lumina și bucuria noastră, slavă Ție. Amin”

Arsenie Boca
Arsenie Boca este supranumit Sfântul Ardealului, datorită minunilor pe care le-a săvârșit atât în timpul vieții, cât și după.
Adauga un comentariu