Stiri si curiozitati

Rugăciune pentru părinți: Mulțumire pentru ajutorul divin și pentru sănătatea celor mai dragi ființe

Publicat: 23 iun. 2021
copil care se roagă pentru părinți
Dumnezeu ne-a învățat să cinstim pe tatăl și pe mama noastră

Rugăciunea pentru părinți are o putere extraordinară, deoarece se bazează pe strânsa legătură care există între părinți și copiii lor. Rugăciunea copiilor pentru pentru persoanele care le-au dat viață și au avut grijă de ei să ajungă buni creștini ajută la protejarea de greutățile vieții, răului și a tot felul de pericole.

Sunt multe rugăciuni ale copiilor pentru părinți deoarece, așa cum ne-a învățat chiar Bunul Dumnezeu, trebuie să cinstim pe tatăl și pe mama noastră. Astfel, copii au datoria de a se ruga pentru sănătatea celor care au avut grijă de ei și să ceară Domnului protecția și binecuvântarea lor.

Rugăciunea copiilor pentru părinți are o mare putere pentru că aceasta vine din adâncurile sufletului și este capabilă să realizeze minuni uimitoare, deoarece dragostea este cea mai puternică și cea mai sinceră.

Rugăciune pentru părinți: Cum să mulțumești pentru ajutorul divin

Această rugăciune pentru părinți ajută atât pe cei care își arată astfel dragostea către ființele cele mai apropiate și mai iubite, dar și pe părinți, aducând liniște și pace:

„Dumnezeule, tu ai dat poruncă să cinstim pe tatăl și pe mama noastră.

Ascultă cu bunavoință rugăciunea mea pentru ei.

Dă-le zile îndelungate pe pământ și păstrează-i în sănătatea trupului și a minții.

Binecuvantează-le ostenelile și inițiativele.

Răsplătește-le însutit tot ce fac pentru mine.

Inspiră-le iubirea și împlinirea legii tale sfinte.

Fă ca într-o zi să le fiu sprijin și bucurie și după ce mă voi fi bucurat de dragostea lor pe pământ, să am fericirea de a trăi vesnic alături de ei în ceruri.Amin“

Rugăciune de sănătate pentru părinți

Rugăciunea pentru sănătatea părinților vine din credinţă în puterea divină şi optimism, fără de care vindecarea nu ar fi posibilă.

În momentul în care copiii se roagă pentru sănătatea părinților, toate grijile și fricile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar, iar ruga venită din suflet asigură conexiunea cu divinitatea.

Această rugăciune trebuie spusă de toți copiii pentru sănătatea părinților:

„Dumnezeule, rugându-mă Ție pentru tatăl meu și pentru mama mea, împlinesc una din cele mai sfinte datorințe, pe care Tu ai pus-o asupra mea și anume:  să-i cinstesc și să-i iubesc din tot sufletul meu și din toată inima mea. Cea dintâi din îndatoririle mele către ei este de a mă ruga ție totdeauna pentru sănătatea și bucuria lor, a mă supune și a-i ajuta din toate puterile mele.

O, Dumnezeule atotputernic, care binecuvintezi pe fii pentru părinții lor și adesea în dreapta Ta mâine îi pedepsești pentru greșelile lor, primește umila mea mulțumită pentru binefacerile pe care le reverși neîncetat asupra lor. Trimite-le, Preabunule, și-n viitor binecuvântările Tale și le iartă lor greșelile pe care, ca niște oameni, le vor fi făcut.

Tu poruncești să cinstesc în ei puterea Ta și să le fiu recunoscător și mulțumitor pentru viața pe care mi-ai dat-o prin ei și pentru toate îngrijirile ce au avut și au pentru mine. Ajută-mi dar să urmez poruncile Tale sfinte, să le fiu supus, ascultător și să nu fac nimic care să-i amărască și să-i întristeze. Răsplătește-le, Preabunule, cu facerile Tale de bine pentru dragostea și îngrijirea neadormită pe care totdeauna o au pentru mine. Apără-i de toate nenorocirile și întristările.

Dă-le viață lungă, fericită, liniștită și cu bună înțelegere. Fă-i părtași binecuvântarii Sfinților Tăi. Înmulțește-le roadele ostenelilor lor. Fă să prisoseacă peste ei binefacerile Tale și să sporească întru tot binele și întru îndestulare, ca să te binecuvântăm în toate zilele vieții noastre. Amin!”

Adauga un comentariu