Stiri si curiozitati

Rugăciunea de duminică făcătoare de minuni. Rostește-o la sfârșitul săptămânii pentru a fi ferit de rele

Publicat: 17 mai 2022
rugaciunea de duminica facatoare de minuni
Rugăciunea de duminică făcătoare de minuni se rostește la sfârșitul săptămânii pentru liniște sufletească, spor în toate și pentru a fi feriți de cele rele.

După o săptămână grea de muncă este bine să rostim rugăciunea de duminică făcătoare de minuni. Aceasta se citește cu multă smerenie și cu mintea eliberată de gânduri rele. Rugăciunea vindecătoare de duminică îl liniștește pe cel încercat de probleme și copleșit de deznădejde, având parte de binecuvântarea și ocrotirea divină. Rostește-o la sfârșitul săptămânii pentru a fi ferit de rele.

Rugăciunea de duminică făcătoare de minuni și tămăduitoare

Atunci când ne simțim copleșiți de necazuri, suferințe și ispite, este bine să rostim o rugăciune puternică și de grabnic ajutor. Pe lângă rugăciunile rostite zilnic pentru sănătate, liniște sufletească și îndepărtarea relelor, putem spune în fiecare zi și o rugă pentru sporul casei. Aceasta îi ocrotește pe toți cei din familie și îi ajută să își păstreze credința statornică.

Pe lângă rugăciunile de cerere sau de mulțumire, putem spune în ultima zi din săptămână rugăciunea de duminică făcătoare de minuni. Aceasta este de grabnic ajutor la vreme de suferință, deznădejde și supărare.

„Doamne, auzi rugăciunea mea! Ascultă cererea mea, întru credincioșia Ta. Auzi-mă, întru dreptatea Ta. Să nu intri la judecată cu robul Tău. Că nimeni din cei vii nu-i drept înaintea Ta. Vrăjmașul prigonește sufletul meu și viața mea o calcă în picioare. Făcutu-m-a să locuiesc în întuneric ca morții cei din veacuri. Mâhnit e duhul în mine. Și inima mea e încremenită înlăuntrul meu. Adusu-mi-am aminte de zilele cele de demult; cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mâinilor Tale m-am gândit. Tins-am către Tine mâinile mele, sufletul meu ca un pământ însetoșat. Degrab auzi-mă, Doamne, că a slăbit duhul meu. Nu-ți întoarce față Ta de la mine, ca să nu mă asemăn celor ce se pogoară în mormânt. Fă să aud dimineață milă Ta, că la Tine mi-i nădejdea.

Arată-mi calea pe care voi merge, că la Tine am ridicat sufletul meu. Scapă-mă de vrăjmașii mei, că la Tine alerg, Doamne. Învață-mă să fac voia Ta, că Tu ești Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă povățuiască la pământul dreptății. Pentru numele Tău, Doamne, dăruiește-mi viață. Întru dreptatea Ta scoate din necaz sufletul meu. Fă bunătate de stârpește pe vrăjmașii mei și pierde pe toți cei ce necăjesc sufletul meu, că eu sunt robul Tău. Amin.”

Pentru a avea parte de ajutorul tuturor forțelor cerești este bine să spunem cât mai des cu putință și rugăciunea celor 7 arhangheli. Aceasta este tămăduitoarea suferințelor trupești sau sufletești.

Ce să rostești pentru a fi ferit de toate cele rele

Rugăciunea este o hrană spirituală pentru cel greu încercat de probleme, dar și o cale de comunicare și comuniune cu divinitatea. De aceea, la vreme de necaz și deznădejde putem rosti câteva rugăciuni vindecătoare. De mare ajutor este și Acatistul Bunei Vestiri pentru îndeplinirea tuturor dorințelor, dar și rugăciunea tămăduitoare de duminică rostită după o săptămână grea de muncă.

Această rugă este de grabnic ajutor, dar și de preamărire a divinității, ca semn de recunoștință pentru darurile și binefacerile primite de la Dumnezeu.

,,De vreme ce ziua Duminicii îmi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stăpâne, cu care ai zidit lumea și ai răscumpărat pe om, pentru aceasta iubitorule de oameni, Doamne, mă închin Ție și-Ți mulțumesc foarte pentru darurile cele mari, ce ai făcut la toate zidirile Tale. Cu adevărat se bucură și se veselește inima mea când stau și cuget că numai Tu singur ești Dumnezeu, Sfânt, Înțelept, Milostiv, Purtător de grijă, Bun, Puternic, Necuprins, și în scurte cuvinte, vreo bunătate și vreo mărire nu-Ți lipsește. Mă bucur că Tu ești un Dumnezeu în trei Fețe: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Să se tulbure, Domnul meu, toți cei ce se închină altor dumnezei: că nu este alt Dumnezeu afară de Tine.

Pentru aceasta fă să sporească creștinii la orice mărire și bunătate, de vreme ce ei numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu adevărat și Te mărturisesc și Ți se închină și-Ți slujesc pururea cu toată inima și cu toată puterea. O, Părinte Sfinte, miluiește-mă! O, binecuvântate Fiule al lui Dumnezeu, mântuiește-ne de iad! O, Duhule Sfinte, dă-ne nouă darul Tău și acoperământul Tău! Așa, Doamne și Ziditorul meu, ascultă rugăciunile și cererile sufletului meu cel păcătos și dă-mi mie, smeritului și nevrednicului, darul Tău, ca să cinstesc astăzi această Duminică după porunca Ta și după porunca Bisericii Tale și Maicii noastre.”

Rugăciunea de duminică făcătoare de minuni se rostește la sfârșitul săptămânii pentru liniște sufletească, spor în toate și pentru a fi feriți de toate cele rele. Aceasta este înzestrată cu o putere vindecătoare deosebită și îl ajută pe cel greu încercat de probleme să scape de suferință și deznădejde.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim
Comentarii
Adauga un comentariu