Stiri si curiozitati

Rugăciunea mamei pentru binecuvântarea copiilor. Iată când și cum se rostește

Publicat: 12 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciunea mamei pentru binecuvântarea copiilor. Iată când și cum se rostește
Rugăciunea mamei pentru binecuvântarea copiilor este înzestrată cu o putere vindecătoare deosebită.

Rugăciunea mamei pentru binecuvântarea copiilor este una dintre cele mai puternice rugi pentru ocrotirea celor mici. Mamele o rostesc cât mai des cu putință pentru a-i proteja pe copii de toate cele rele. Această rugăciune este spusă zilnic și este înzestrată cu o forță vindecătoare deosebită. Iată când și cum se rostește pentru protejarea copiilor de probleme de sănătate, dar și pentru a avea parte de ajutorul divin în orice moment.

Rugăciunea mamei pentru binecuvântarea copiilor, făcătoare de minuni

Pentru a-i feri de rele și necazuri mamele se roagă zilnic pentru copii. Este binecunoscut faptul că rugăciunile mamei pentru pruncul ei au o forță deosebită și sunt făcătoare de minuni. Această putere taumaturgică a rugăciunilor mamei este dată nu numai de credința mamei, ci și de legătura puternică existentă între ea și copilul ei.

La vreme de boală și suferință, în momentele de cumpănă în familie și de neliniște, mamele rostesc această rugă pentru binecuvântarea și protejarea copiilor. Aceasta se rostește de către mame cu multă credință, smerenie și cu sufletul eliberat de poverile zilnice.

,,Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Tale Maici, auzi-mă pe mine, nevrednica roaba Ta (numele). Doamne, în milostiva Ta stăpânire sunt copiii mei (numele): miluieşte-i şi mântuieşte-i, pentru numele Tău. Doamne, iartă-le lor toate greşalele cele de voie şi cele fără de voie pe care le-au săvârşit înaintea Ta. Doamne, povăţuieşte-i la calea cea adevărată a poruncilor Tale şi luminează-le înţelegerea cu lumina lui Hristos, spre mântuirea sufletului şi tămăduirea trupului. Doamne, binecuvântează-i în casă, la şcoală, pe drum şi în tot locul stăpânirii Tale. Doamne, păzeşte-i sub acoperământul Tău cel sfânt de glonte, de sabie, de otravă, de foc, de molimă şi de moartea năprasnică.

Doamne, apără-i pe ei de toţi vrăjmaşii cei văzuţi şi cei nevăzuţi, de toate necazurile, relele şi nenorocirile. Doamne, tămăduieşte-i de toată boala, curăţeşte-i de toată întinăciunea şi uşurează-le pătimirile sufleteşti. Doamne, dăruieşte-le harul Duhului Tău Sfânt spre viaţă îndelungată, sănătate şi curăţie, întru toată buna credinţă şi dragostea, în pace cu cei de aproape şi cei de departe. Doamne, înmulţeşte-le şi întăreşte-le puterile minţii şi ale trupului, pe care le-au primit în dar de la Tine, binecuvântându-i, dacă va plăcea înaintea Ta, spre viaţă de familie evlavioasă şi naştere de prunci cinstită. Doamne, dăruieşte-mi mie, nevrednicei şi păcătoasei roabei Tale (numele) binecuvântare părintească pentru copiii mei, care sunt robii Tăi, în vremea cea de acum a dimineţii (zilei, nopţii), pentru numele Tău, pentru că împărăţia Ta este veşnică şi atotputernică. Amin.”

De mare ajutor este și rugăciunea serii, rostită pentru liniște sufletească și armonie în familie.  Această rugă poate fi spusă de mame împreună cu copiii ei, seara, înainte de culcare. De asemenea, preoții ne sfătuiesc să citim și Acatistul Maicii Domnului Arătătoarea Căii în cele mai grele momente ale vieții.

Când și cum se rostește această rugăciune vindecătoare

Rugăciunea mamei pentru binecuvântarea copiilor este puternică și de grabnic ajutor. Aceasta se rostește cât mai des cu putință de către mame pentru a-i proteja pe cei mici de ispite, de boală și de suferințe. Ruga mamei pentru copilul ei este făcătoare de minuni și are o forță vindecătoare  deosebită.

Mamele rostesc în fiecare zi o rugăciune pentru copii, aceștia fiind ocrotiți de rele și de suferințe trupești sau sufletești. Pe lângă această rugăciune, mamele mai spun și o rugăciune de mulțumire către divinitate pentru darul cel mai de preț, familia și copiii.

,,Dumnezeule, Ziditorule al tuturor făpturilor! Adăugând milă peste milă, m-ai făcut vrednică să fiu mamă, bunătatea Ta mi-a dăruit copii, şi îndrăznesc să spun că ei sunt copiii Tăi, fiindcă le-ai dat fiinţă, i-ai făcut vii înzestrându-i cu suflet nemuritor, i-ai renăscut prin botez spre viaţa cea potrivită cu voia Ta, i-ai înfiat şi i-ai primit în sânul Bisericii Tale.

Dumnezeule Atotbune! Fă-mă mamă care se veseleşte de copiii săi, ca să îmi fie bucurie în toate zilele vieţii mele şi sprijin la bătrâneţe. Învredniceşte-mă să mă înfăţişez împreună cu ei la Înfricoşătoarea Ta Judecată nădăjduind în milostivirea Ta şi să zic cu nevrednică îndrăznire: „Iată eu şi pruncii pe care i-ai dat mie, Doamne!”, ca împreună cu ei, preaslăvind bunătatea Ta cea nepovestită şi iubirea Ta veşnică, să preaînalţ preasfânt numele Tău, Părinte, Fiule şi Duhule Sfinte, în vecii vecilor. Amin.”

Pentru ocrotirea celor mici, mamele pot spune și o rugăciune pentru ajutor imediat, tămăduitoare și făcătoare de minuni. De asemenea, în perioada Sărbătorilor de Paști, dar și de Înălțare este bine să citim Acatistul Înălțării Domnului pentru alinarea suferințelor și îndepărtarea celor rele.

Rugăciunea mamei pentru binecuvântarea copiilor este înzestrată cu o putere vindecătoare deosebită. Această rugă este spusă zilnic de mame pentru ocrotirea celor mici de necazuri, deznădejde și suferințe trupești sau sufletești.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Adauga un comentariu