Stiri si curiozitati

Rugăciunea Sfintei Rita, Sfânta imposibilului: E făcătoare de minuni

Publicat: 15 oct. 2021
sfanta rita pictură pe sticlă
Sfânta Rita, pe numelei ei adevărat Margareta Lotti, s-a născut în anul 1381, într-un orăşel din centrul Italia.

Rugăciunea Sfintei Rita se rostește în cazuri imposibile, atunci când nu mai este nimic de făcut. Numită și Sfânta imposibilului de către Biserica Romano-Catolică, Sfânta Rita este sărbătorită pe data de 22 mai.

Puterea rugăciunii Sfintei Rita este impresionantă. Este o novenă, care se face 9 sau 15 zile consecutiv sau doar în zilele de joi. Efectul ei este unul puternic, mulți oameni suferinzi găsindu-și nădejdea după rostirea acestor cuvinte. Nimic nu este mai înduioșător decât rugăciunea acestei Sfinte făcătoare de minuni. Iată rugăciunea Sfintei Rita.

Rugăciunea Sfintei Rita este de mare ajutor în vremuri de grea încercare

Oamenii cred în puterea Sfintei Rita și o slăvesc zi de zi. Citită periodic, ea bucură sufletele multora, vindecându-le.

„Sub povara durerilor şi a încercărilor, alerg la tine, o Sfântă Rita, care eşti numită Sfânta imposibilului, la tine vin cu mare încredere ca să ma ajuţi în necazul de faţă (se spune necazul). Te rog, eliberează-mi inima de focul încercărilor, căci pretutindeni e înconjurată de strâmtoare. Ia-mă sub ocrotirea dragostei tale şi opreşte izvorul lacrimilor mele, căci toată oboseala mea a fost zadarnică. Pentru a-mi câştiga numai o rază de mângâiere mă încredinţez ţie (se spune necazul).

O, tu Sfântă Rita, care eşti avocata cazurilor disperate şi grave, nu este posibil ca numai eu să nu fiu ascultat(ă) şi să nu găsesc la tine mângâiere şi ajutor. Tu îi ajuţi pe toţi cei care aleargă cu încredere la tine. Ascultă-mă şi pe mine şi împlineşte-mi cererea, atât de miraculos cum numai tu ştii să o faci.

Învredniceşte-mă şi pe mine a-ţi cânta imnul tău de laudă, de mulţumire şi de recunoştinţă. O, Sfântă Rita, ştiu că păcatele mele sunt piedica împlinirii cererii mele, de aceea te rog, o Sfânta Rita, cere de la Atotputernicul Dumnezeu harul unei sfinte spovedanii, cu o părere de rău perfectă şi o hotărâre sinceră de îndreptare. Ajută-mă să obţin de la Iisus, iertarea păcatelor mele şi aşa, prin mijlocirea ta, o Sfânta Rita, împlinirea cererii mele. Ca drept recunoştinţă, voi răspândi evlavia faţă de tine tuturor sufletelor disperate şi necăjite. În tine îmi pun toată încrederea mea, Sfântă Rita, roagă-te pentru mine acum şi pururi şi-n vecii vecilor. Amin

Se spune de 3 ori Tatăl Nostru, Bucură-te Marie şi Slavă Tatălui.

Rugăciunea Tatăl Nostru

Isus ne-a învățat această rugăciune creștină de neînlocuit, Tatăl nostru, într-o zi în care un discipol, văzându-l că se roagă, i-a cerut: “Învață-ne să ne rugăm” (Lc 11,1). Tradiția liturgică a Bisericii a folosit mereu textul după sfântul Matei (6,9-13).

„Tatăl nostru, care eşti în ceruri, sfinţească-se numele tău; vie împărăţia ta; facă-se voia ta precum în cer aşa şi pe pământ.
Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi; şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri; şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne mântuieşte de cel rău. Amin.”

Citiți această rugăciune de trei ori.

Rugăciunea Bucură-te Marie

După Rugăciunea Sfintei Rita, rostiți și rugăciunea din rândurile următoare:

„Bucură-te; Marie, cea plină de har, Domnul este cu tine, binecuvântata eşti tu între femei, şi binecuvântat este rodul trupului tău Isus. Sfânta Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoşii, acum şi în ceasul morţii noastre. Amin”

Rugăciunea Slavă Tatălui

Încheiați rugăciunea cu Slava Tatălui.

„Slava Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Precum era la început rugăciunea Slavă Tatălui.

Slava Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Precum era la început, şi acum şi pururi şi în vecii vecilor. Amin.ut, şi acum şi pururi şi în vecii vecilor. Amin.”

Adauga un comentariu