Actualitate

Rugăciuni de seară puternice pentru toți credincioșii. Cum e bine să te rogi la finalul zilei

Publicat: 03 nov. 2021
Rugăciuni de seară puternice
Rugăciunile de seară ne oferă protecție pe timpul nopții

Rostind zilnic rugăciuni de seară puternice ne asigurăm protecția și liniștea sufletească pe timpul nopții. Prin rugăciune, atât adulții, cât și copiii își construiesc și își consolidează o legătură profundă cu Divinitatea. De aceea, este foarte important să ne obișnuim copiii să se roage pentru a cere sprijin sau a mulțumi atunci când simt nevoia.

În cărțile sfinte suntem sfătuiți ca dimineața să ne rugăm pentru îndeplinirea dorințelor, iar seara să ne exprimăm recunoștința. Prin exprimarea recunoștinței față de darurile primite de la Divinitate, calitatea vieții noastre se va îmbunătăți simțitor și vom avea parte de mai multe binecuvântări.

Rugăciuni de seară puternice și de mare ajutor

Rugăciunile de seară au rolul de a ne apropia de Dumnezeu. Acestea ne oferă starea de liniște sufletească necesară pentru a adormi. Astfel, spunând o rugăciune înainte de culcare, vom fi feriți de coșmaruri, dar și de grijile sau gândurile negre pe care le-am putea avea. Totodată, prin rugăcinea de seară ne cerem iertare pentru păcatele de peste zi.

Sfârșitul zilei este un moment potrivit pentru a rosti rugăciuni împreună cu copiii noștri. Pentru a face mai ușor procesul familiarizării cu procesul rugăciunii, este indicat să alegem pentru cei mici rugăciuni de seară potrivite vârstei lor, cu un mesaj ușor de înțeles. Astfel, rugăciunea se va potrivi mai bine cu capacitatea de înțelegere a copilului. Iar pentru copiii cu vârste mai mici sunt indicate rugăciunile scurte, în timp ce pentru cei mai mari, rugăciuni mai lungi.

Prin repetiție și familiarizare, vor integra rugăciunea de seară în rutina zilnică și vor înțelege că Dumnezeu le este mereu alături. De asemenea, ei vor învăța să fie mai generoși, mai buni, mai iertători și atenți la nevoile celor din jur. Un exemplu de rugăciune de seară cu puteri tămăduitoare este rugăciunea mamei pentru copilul ei. Este recomandat ca, de fiecare dată când copiii noștri suferă și ne simțim copleșiți de situație, să ne întoarcem către Dumnezeu pentru ajutor.

Prin ce diferă rugăciunile de seară de cele de dimineață

Așa cum scrie și în Sfânta Biblie, în timpul rugăciunilor de dimineață este indicat să cerem ajutor de la Divinitate, iar noaptea să îi aducem laude și să Îi mulțumim pentru protecția din timpul zilei. Un prim dar de la Dumnezeu pentru care trebuie să mulțumim este somnul din timpul nopții. Un exemplu de rugăciune de dimineață este cea către Sfântul Macarie cel Mare. Una dintre versiuni sună astfel:

„Doamne, curățește-mă pe mine păcătosul, că niciodată n-am făcut bine înaintea Ta. Izbăvește-mă deci de cel viclean și să fie întru mine voia Ta, ca fără de osândă să deschid gura mea cea nevrednică și să laud preasfânt numele Tău, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

De ce ar trebui ca rugăciunile de seară să fie de mulțumire

Este important ca rugăciunile de seară să fie de mulțumire deoarece, astfel, aducem în prim plan aspectele pozitive și motivele pentru care ne simțim fericiți, zi de zi. Mulțumind lui Dumnezeu pentru fiecare binecuvântare, vom deveni mai recunoscători, mai optimiști și mai fericiți. Totodată, rugăciunile de recunoștință sunt o modalitate prin care copiii noștri învață să fie recunoscători. Așadar, există rugăciuni de seară puternice potrivite pentru toate vârstele.

Adauga un comentariu