Stiri si curiozitati

Rugăciuni la diferite trebuințe. Ce trebuie să rostești pentru fiecare problemă din viața ta

Publicat: 28 ian. 2022
rugaciuni la diferite trebuinte
Pentru a trece mai ușor peste problemele din viața noastră este bine să rostim zilnic câteva rugăciuni la diferite trebuințe.

Atunci când ne simțim copleșiți de momentele grele, este bine să rostim câteva rugăciuni la diferite trebuințe. Rugăciunea este mijlocul prin care ne putem apropia de Dumnezeu pentru a-i mulțumi sau pentru a-i cere ajutorul. Iată ce trebuie să rostești pentru fiecare problemă din viața ta.

Cele mai puternice rugăciuni la diferite trebuințe

Rugăciunile au o putere vindecătoare deosebită și sunt de grabnic ajutor în momentele cele mai grele. Fie că ne confruntăm cu probleme de sănătate, cu dificultăți pe plan financiar sau cu suferințe sufletești, rostirea unei rugăciuni este de mare ajutor. 

Tot mai multe persoane se plâng de faptul că se simt deznădăjduiți, copleșiți de necazuri și disperare. În astfel de perioade, preoții ne îndeamnă să rostim câteva rugăciuni la diferite trebuințe.

Printre rugăciunile rostite de cei credincioși se află rugăciunea pentru copii, rugăciunea pentru soț și soție, rugăciunea pentru părinți, pentru frați și surori, rugăciunea pentru cei bolnavi, rugăciunea pentru liniște sufletească, rugăciunea pentru sporul casei sau rugăciunea de mulțumire. 

Aceste rugi tămăduitoare pot fi rostite împreună cu Acatistul Atotputernicul Dumnezeu sau cu Acatistul Maicii Domnului Arătătoarea Căii. Aceste acatiste sunt făcătoare de minuni pentru cel care le citește cu multă smerenie și credință.

Pentru a scăpa de problemele din viața noastră, preoții ne sfătuiesc să rostim zilnic nu doar rugăciuni de cerere, ci și o rugăciune de mulțumire. Această rugă ne ajută să avem parte de protecția și binecuvântarea divină. 

,,Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeu milostiv și îndurător, a cărui dragoste pentru oameni nu are margini; mă închin gloriei Tale cu teamă și cuvioșie, ca să-Ți mulțumesc pentru tot ce mi-ai dat, mie robului Tău.

Glorie Ție Doamne, Te laud și îți cânt, Stăpâne și Binefăcătorule.

Din nou îngenunchez în fața Ta, ca să îți mulțumesc pentru mila și bunătatea Ta, și mă rog ca și de acum înainte să faci minuni pentru mine, pentru că dragostea mea pentru Tine, și pentru semenii mei să crească.

Scapă-mă de toate relele și de toate nevoile.

Dă-mi liniște și pace, în toate zilele mele, ca să pot mulțumi Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și în vecii vecilor. Amin.”

Ce trebuie să rostești pentru a scăpa de problemele din viața ta

Rugăciunea este vindecătoare de suferințe trupești și sufletești. Indiferent de problemele cu care ne confruntăm, rostirea unei rugăciuni în vremuri de nevoie este de mare ajutor. Aceasta se citește în fiecare dimineață sau seară pentru a scăpa de necazuri și deznădejde. 

,,Nori apăsători se adună deasupra mea, Doamne, și amenințarea furtunii mă înspăimântă. Deși sunt în suferință, nu mă plâng împotriva Ta, Dumnezeule, pentru că Tu ești sprijinul meu și stânca unde îmi caut scăparea.

Tu Doamne cunoști necazurile mele și ai grijă de mine neîncetat. Cu toată suferința mea, știu că mă iubești și asta îmi dă tărie. Cu speranță în ajutorul și bunătatea Ta, nu mă voi lăsa răpus, ci mă voi lupta cu curaj și voi fi scăpat.

Tu ești Cel ce cârmuiește lumea și viețile oamenilor; îndreaptă corabia vieții mele, care acum este clătinată de valuri furioase, spre ape liniștite.

Degeaba mă zbat singur împotriva furtunii, că fără Tine nu pot face nimic.

Către Tine mă îndrept și mă rog: vino în ajutorul meu, așa cum l-ai salvat pe Petru, care venea spre Tine pe apă. Întinde-ți brațul spre mine, cum l-ai întins spre el, Dumnezeule milostiv, și salvează-mă degrabă. Amin.”

Pentru a ne găsi liniștea interioară și a avea cugetul curat, preoții ne sfătuiesc să citim și un acatist pentru iertarea păcatelor. Astfel, ne vom simți mai împăcați, smeriți și eliberați de povara celor rele. 

Pentru a trece mai ușor peste problemele din viața noastră este bine să rostim zilnic câteva rugăciuni la diferite trebuințe. Acestea sunt de mare ajutor atunci când trecem prin suferințe trupești sau sufletești, dar și în momentele în care sunt copleșiți de necazuri.

Sfântul Anton
Adauga un comentariu