Sport

Rugby: „Simt o a doua tinerete”

Publicat: 10 ian. 2000

•Spune Dumitru Coliba, cel mai varstnic component al Politehnicii Nena

„Cine nu are batrani, sa si-i cumpere”. Probabil de la aceasta zicala s-au inspirat si conducatorii lui Poli Nena in momentul aducerii la echipa a lui Dumitru Coliba. Si nu au gresit deloc facand acest lucru, noul „batran” al echipei insufland mai tinerilor coechipieri cate ceva din experienta si maturitatea acumulata in cei 22 de ani de rugby. S-a nascut in anul 1961, la 29 august si a pasit in lumea sportului cu balonul oval la varsta de 16 ani, la Liceul Metalurgic din Iasi.

In „curtea” Politehnicii ajunge in 1981, jucand pe post de taloneur. Urmeaza o perioada de exceptie a lui Dumitru Coliba, fapt ce aduce cu sine un transfer la clubul militar Steaua, patru ani mai tarziu. In acelasi an devine absolvent la Iasi a Facultatii de Tehnologie Chimica, dupa care urmeaza Cursul Codex pentru Management. Dupa alti patru ani, se „inroleaza” la Farul Constanta, club la care a avut cateva rezultate de exceptie. Printre cele mai neplacute momente se numara ratarea turneului din Noua Zeelanda in 1961 insa numeroase alte satisfactii au facut uitat acest eveniment.

„Doi ani mai tarziu, am castigat titlul de campion cu echipa de pe malul Marii, titlu la care ravneam de foarte mult timp. Imi aduc aminte cu placere de acea perioada, in special de meciurile contra fostei mele echipe, Steaua„, afirma Coliba. „Au fost poate cei mai frumosi ani dintre cei petrecuti pe terenul de rugby. Multi au spus ca sunt un jucator model, mai ales pentru cei care vin din urma. Am evoluat pe mai multe posturi, incepand ca taloneur si continuand ca pilier, flancher sau demi. Totusi, imi pare rau ca nu am continuat, insa problemele familiale m-au fortat sa stau departe de gazon, o perioada”, a mai subliniat Coliba.

Casnicia lui s-a concretizat prin nasterea unei fetite care in acest an va implini varsta majoratului. Actualmente este divortat si pentru a uita cat de cat de necazuri a reluat mariajul cu rugbyul, la echipa sa de suflet, Politehnica Iasi. „Ma simt extraordinar la echipa, chiar daca sunt cel mai varstnic. Alaturi de acesti copii minunati traiesc o a doua tinerete in rugby si acest lucru ma face fericit”, a mai subliniat sportivul.

Cel mai emotionant moment a fost pentru el revenirea pe terenul de rugby, in meciul de cupa cu Eldoforest Suceava, dupa o perioada de relas. Incet-incet s-a integrat cu succes in randurile echipei conduse de pe banca de Costel Verives si Iulian Iftenie, formand – spune rugbystul – o „trupa de temut in prima divizie”. In acceptiunea sa, Dinamo are mari sanse sa-si adjudece in acest an titlul suprem, avand la dispozitie cel mai valoros lot. Cu toate acestea „eu zic ca vom bate acasa toate echipele si ne vom clasa in final pe unul din primele patru locuri”, a conchis Dumitru Dan Coliba, cel mai experimentat echipier al Politehnicii Nena Iasi.loading...

Adauga un comentariu