Sport

Rugby: Trei rugbysti pe podium

Publicat: 26 dec. 1999
9

•Todirasc, Negoita si Rotaru sunt pe locul III in clasamentele DJTS Iasi

Una dintre cele mai merituoase echipe din Iasi in acest an a fost, fara doar si poate, Politehnica Nena Iasi, frumoasa surpriza a sporturilor de echipa din Iasi. Nou promovata pe prima scena a sportului cu balonul oval, Poli Nena a reusit sa devina in scurt timp o „trupa” cu renume in tara, izbutind sa acceada in play-off, chiar de pe prima pozitie a grupei preliminare din care a facut parte, alaturi de puternicele „U” Cluj, Farul Constanta si Minerul Lupeni. Aruncand o privire asupra clasamentelor intocmite de DJTS Iasi putem observa ca podiumurile a doua astfel de ierarhii poarta „numele” de Poli Nena, cele ale jocurilor sportive, atat la individual cat si la echipe.
Astfel, diriguitorii forului sus amintit au acordat la trei dintre componentii echipei Poli Nena, „medaliile de bronz” in topul celor mai buni 10 sportivi la categoria „jocuri sportive – individual”.
Incepand cu acest numar, va prezentam pe fiecare dintre cei trei rugbysti, continuand apoi cu ceilalti coechiperi ai sai care, impreuna, au adus rugbyului iesean cea mai mare performanta din ultimul deceniu.

Petrisor Todirasc
S-a nascut pe 15 iulie 1980 in Iasi si a facut primii pasi in rugby la varsta de 9 ani, in anul 1989. A debutat la grupa de juniori din cadrul Scolii Sportive Unirea Iasi, anul acesta facand pasul cel mare la echipa de seniori a Politehnicii, nou promovata in prima divizie, sub bagheta tehnicienilor Costel Verives si Iulian Iftenie. A absolvit Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, iar actualmente este student in anul I la doua facultati – de Educatie Fizica si Sport si „Petre Andrei” – sectia Management si Turism. La Poli Nena evolueaza in linia I pe postul de „pilier” si a reusit pana acum pe prima scena doua eseuri extrem de importante pe care nu le uita. Pana a ajunge la Politehnica, Petrisor a participat la doua campionate mondiale de juniori in anii 1998 (Franta) si 1999 (Tara Galilor), acestea fiind cele mai frumoase amintiri ale sale. Si-ar dori ca, daca va ajunge in strainatate, sa evolueze la echipa franceza Brive, „trupa” pe care o indrageste foarte mult. Modelul sau in rugby este Victor Ubogu, fost jucator in campionatul englez, al carui stil de joc spune ca se aseamana lui. Todirasc a riscat si un pronostic in ceea ce priveste evolutia echipei in play-off, el spunand ca Poli Nena va incheia campionatul pe podium.
In timpul liber, destul de limitat, joaca baschet, citeste multe carti si asculta muzica de buna calitate. Pe primul loc insa in petrecerea timpului liber se afla prietena sa, Catalina, cu care, spune sportivul „as vrea sa ma casatoresc anul viitor, daca toate lucrurile vor merge bine. In primul rand imi doresc sa fiu sanatos si sa imbin cat mai bine scoala, sportul si familia”, a conchis Petrisor Todirasc, unul dintre membrii familiei rugbystice iesene, cea care ne-a adus, in acest sfarsit de an, una dintre cele mai mari bucurii din ultima vreme, calificarea in octetul celor mai galonate echipe din tara.

Adauga un comentariu