Diverse

Ruine ale civilizatiei misterioase Maya, gasite in SUA?

Publicat: 06 ian. 2012

Desi se stie ca mayasii au trait in zona Americii Centrale, in perioada 250-900 e.n., se pare ca si in SUA exista ruine lasate in urma de aceasta civilizatie misterioasa.

Mayasii au construit temple uriase in Guatemala, Honduras, Belize si sudul Mexicului, dar se pare ca nu s-au limitat doar la aceste locuri, scrie ABC News. Specialistul american Richard Thornton sustine ca in muntii din statul Georgia s-ar gasi alte ruine.

Langa cel mai inalt munte din acest stat, Brasstown Bald, s-ar gasi vestigii vechi de aproximativ 1.100 de ani. Acestea ar putea fi ruine ale orasului negasit Yupaha, pe care exploratorul spaniol Hernando de Soto nu a reusit sa il localizeze in 1540. Un alt arheolog, Mark Williams, spune ca totul este o inventie, iar ruinele respective nu ar exista.

Totusi, Thornton se bazeaza, in ceea ce sustine, pe mai multe argumente. El spune ca unele nume de locuri in Georgia si North Carolina sunt asemanatoare unor cuvinte mayase.

In Georgia, adauga el, s-ar gasi anumite structuri si sisteme de irigatii construite de mayasi, care sunt similare celor gasite in America Centrala. El contrazice astfel teoriile care sustin ca in zona ar fi locuit doar amerindieni.loading...

Adauga un comentariu