Eveniment-Social

Rujuri expirate de 4 ani au fost oferite spre comercializare

Publicat: 09 aug. 2012

Mare atentie la cosmeticele pe care le achizitionati! Inspectorii OPC au depistat nenumarate nereguli la rujurile oferite spre comercializare in judetul Iasi.

Doar intr-o singura razie s-au descoperit la trei dintre societatile controlate rujuri expirate de ani buni. Acestea risca amenzi usturatoare de pana la 20.000 de lei. Astfel, la SC Costan Rima Co SRL, inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi au descoperit rujuri expirate, o parte dintre ele avand depasita data de expirare din iunie 2008, iar altele din luna martie 2010. La aceeasi firma s-a constatat ca etichetele cosmeticelor nu prezentau toate informatiile cerute de lege. Societatea risca o amenda cuprinsa intre 2.000 si 20.000 lei. In Pascani, la alte doua societati s-au gasit diferite marci de rujuri care nu aveau inscriptionate data valabilitatii ori ingredientele continute de acestea. Ambele societati au fost sanctionate cu amenzi contraventionale în valoare de 1.000 lei fiecare si a fost dispusa masura opririi de la comercializare. Verificarile au fost efectuate de comisari in cadrul unui control tematic ce va continua si in urmatoarea perioada, la nivelul intregului judet.

Medicii recomanda mare atentie in momentul achizitionarii de cosmetice. Cele mai obisnuite neplaceri care pot aparea dupa folosirea cosmeticelor expirate sau tinute in conditii improprii sunt dermatitele de contact, eczemele si inflamatiile pielii. Rujul expirat poate cauza uscaciunea buzelor, iritarea lor si chiar aparitia basicilor, cu senzatie de arsura si mancarime. Specialistii recomanda sa avem grija mare la produsele pe care le alegem, in special cele care se aplica pe fata, sa fie achizitionate din farmacii sau unitati specializate. Folosite o perioada indelungata de timp, produsele expirate sau cele care au fost depozitate in conditii improprii pot duce la diferite tipuri de cancer.loading...

Adauga un comentariu