Aperitive

Rulada cu spanac si sos

Publicat: 19 mart. 2013

Ingrediente:

Pentru aluat:
200 g faina
1 praf de sare
2 oua
putina apa

Pentru umplutura:
200 g spanac congelat
500 g ricotta
1 ceapa mica
1 ou
busuioc uscat
50 g parmezan
nucsoara macinata
sare
fulgi de ardei uscat
piper
ulei

Pentru sos:
50 g parmezan
100 g unt
salvie uscata

Mod de preparare:

Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei, iar cand s-a inmuiat am adaugat spanacul congelat. Am lasat cateva minute sa se caleasca si spanacul, apoi am dat de-oparte sa se raceasca.
Am pregatit aluatul din faina, oua, sare si putina apa. Am format un aluat elastic, ca de taitei.
Ricotta am amestecat-o cu oul, parmezanul, sare, piper, busuioc, nucsoara, fulgii de ardei, iar la urma spanacul rece.
Am impartit aluatul in doua, am intins pe rand cele doua foi, pe care le-am umplut cu amestecul de branza, impartita si ea in doua, lasand in laterale cca 1-2 cm aluat, pentru a putea impaturii fara sa iasa crema.
Am rulat cat de strans am putut, apoi am pus ruladele in doua servete curate de bucatarie, le-am strans bine, le-am legat cu sfoara la capete, si le-am pus la fiert in apa, in momentul in care aceasta a inceput sa clocoteasca. Am lasat cca 30 minute sa fiarba. Cand ruladele s-au fiert, le-am scos din prosop, le-am lasat cateva minute sa se odihneasca, apoi le-am taiat felii de cca 5 cm, pe care le-am pus intr-un vas termorezistent.
Am pregatit si sosul din unt, parmezan si salvie uscata, pe care l-am pus peste rulourile taiate. Am dat vasul la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute. Se servesc calde.

Rulada cu spanac si sos recomandata de Simona.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit