Software & Hardware

Runkeeper, celebra aplicatie pentru fitness, acuzata de spionarea utilizatorilor si vanzarea informatiilor unor companii de publicitate

Publicat: 18 mai 2016

O aplicatie al carei rol este monitorizarea activitatilor desfasurate de utilizatori, cum este si Runkeeper, poate fi o adevarata comoara pentru dezvoltatorul acesteia daca datele colectate sunt vandute companiilor de publicitate. Insa pe cat de profitabila, pe atat de ilegala este aceasta practica desfasurata fara consimtamantul utilizatorilor.

Insa potrivit investigatiilor facute de Consiliul Consumatorilor din Norvegia, aplicatia Runkeeper duce spionarea utilizatorilor si mai departe decat simpla vanzare a datelor colectate in mod legitim, continuand sa inregistreze locatia si alte informatii mult timp dupa ce utilizatorii si-au terminat sesiunile de alergat.

Spre deosebire de alte aplicatii pentru monitorizarea activitatilor, Runkeeper se ocupa exclusiv de monitorizarea sesiunilor de alergare. Drept urmare, nu exista nici un motiv pentru ca aplicatia sa continue monitorizarea chiar si la 48 ore dupa ce activitatea in cauza s-a incheiat.

Trebuie spus ca investigatia vizeaza in mod oficial doar versiunea pentru Android a Runkeeper, neexistand informatii privind eventuale abuzuri comise si cu aplicatia pentru iOS.

Reclamatiile la adresa Runkeeper sunt rezultatul unui audit mai larg care vizeaza siguranta 20 de aplicatii larg raspandite. Campania botezata „Appfail” a mai scos la iveala probleme si in aplicatiile Tinder si Happn, raportate autoritatilor franceze. Avand in vedere ca Runkeeper este un serviciu ce are in spate o companie cu sediul in Statele Unite, ramane de vazut daca sesizarea autoritatilor norvegiene va avea efecte si in aceasta tara.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit