Economic Local

Rupert Murdoch, la un pas sa piarda puterea imperiului sau

Publicat: 14 oct. 2012
Imperiul News Corporation ar putea fi restructurat, asta dupa ce actionarii majoritari ai companiei vor sa-l transforme pe patronul Rupert Mudoch in director executiv, ceea ce i-ar limita puterea, scrie The Independent.
Este vorba despre o motiune depusa de ceilalti actionari ai companiei, care se vor intalni in cursul saptamanii viitoare, cand mogulul va vorbi in fata partenerilor sai pentru a doua oara in istorie.
„Vor participa si activisti din corporatie, dar si actionari importanti, care vor sa-i ia lui Murdoch posibilitatea de a-si mai controla afacerea”, scrie Independent.
Astfel, potrivit sursei citate, in locul lui Murdoch ar urma sa vina cineva „cu o cultura etica si mai putin dorita de a influenta conducerea”
Chiar daca puterile lui Rupert Murdoch vor sa fie limitate, actionarii companiei sustin ca nu este nimic personal, insa mogulul trebuie sa inteleaga faptul ca News Corporation este condusa, in proportie de peste 50%, de alte persoane.
In replica la aceasta motiune, Murdoch le-a transmis ca nu vrea sa renunte la compania sa, sfatuindu-i sa isi vanda actiunile.
Sursa: gandul.info


loading...

Adauga un comentariu