Actualitate

Rusia a oprit furnizarea de energie către Finlanda, după declarațiile despre aderarea NATO

Publicat: 14 mai 2022
Rusia a oprit furnizarea de energie către Finlanda, dar este de acord cu aderarea acesteia în NATO

Exporturile de electricitate ale Rusiei către Finlanda au încetat în noaptea de vineri spre sâmbătă după un anunţ în acest sens al unui furnizor rus, a precizat pentru AFP operatorul reţelei naţionale finlandeze. Compania responsabilă de vânzarea de energie electrică către Finlanda, RAO Nordic, şi-a anunţat vineri intenţia de a înceta livrările de la miezul nopţii, invocând restanţe de plată, în momentul în care Finlanda şi-a anunţat aderarea la NATO.

Exporturile din Rusia către Finlanda „sunt la zero în prezent, iar acest lucru se întâmplă de la miezul nopţii (21.00 GMT), aşa cum a fost anunţat”, a declarat Timo Kaukonen, manager de operaţiuni la Fingrid, operatorul reţelei, pentru AFP. Reţeaua este echilibrată datorită importurilor din Suedia, potrivit hărţii în timp real a Fingrid, care spunea vineri că s-ar putea descurca fără electricitate rusă „fără dificultate”. Finlanda a importat până acum aproximativ 10% din consumul total de energie electrică de la vecinul său. RAO Nordic, o subsidiară din Helsinki a companiei ruse InterRAO, a justificat vineri oprirea spunând că nu a primit nicio plată pentru energia electrică furnizată Finlandei din 6 mai.
Comentarii
  • EI PE DRACU NU AU PLATIT! P U T I N CRIMINALUL NU VREA SA INTRE FINLANDA IN NATO, NU VREA NATO LA GRANITA RUSIEI DAR PROSTUL PUTIN A ADUS NATO LA GRANITA RUSIEI CU RAZBOIUL IN UCRAINA! ORICUM PUTIN TREBUIE URGENT SA DISPARA IN ORICE MOD UCIS, INLOCUIT, ARESTAT DAR SA DISPARA

Adauga un comentariu