Razboi în Ucraina

Rusia a respins propunerea de armistițiu de Paște. Ce mesaj a transmis Volodimir Zelenski

Publicat: 22 apr. 2022
Volodimir Zelenski
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski face apel către populație să nu-și piardă speranța pentru pace, chiar dacă au ajuns în ziua 58 de război

Rusia a respins propunerea de armistițiu de Paște, după apelul făcut de Organizația Națiunilor Unite (ONU). Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune, într-o nouă înregistrare în care se adresează populației, că speră în continuare la pace. Papa Francisc a susținut și el propunerea ONU pentru un armistițiu în Ucraina de Paștele ortodox.

Rusia a respins propunerea de armistițiu de Paște din acest weekend. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski face apel către populație să nu-și piardă speranța pentru pace, chiar dacă au ajuns în ziua 58 de război.

„Din păcate, Rusia a respins propunerea de armistiţiu de Paşte. Asta arată foarte bine cum liderii acestei țări tratează credința creștină și una dintre cele mai importante sărbători ale ei. Dar ne păstrăm speranța. Speranța pentru pace, speranța că viața va învinge moartea”, a spus Zelenski în mesajul său postat azi-noapte pe canalul său oficial de Telegram, scrie Libertatea.ro.

Rusia a respins propunerea de armistițiu de Paște

Declarațiile președintelui Zelenski vin după ce secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în acord cu Preafericitul Sviatoslav Shevchuk, șeful Bisericii Greco-Catolice din Ucraina, a cerut un armistițiu timp de patru zile. De joi până duminică, pe durata Paștelui. Adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri PolIanski, a declarat însă că solicitarea nu este „sincerăȚ. Motivul este că ar oferi luptătorilor ucraineni mai mult timp pentru a se înarma.

Papa Francisc a susținut și el apelul ONU pentru un armistițiu în Ucraina de Paștele ortodox: „nimic nu este imposibil pentru Dumnezeu”, scrie în comunicatul transmis joi de Vatican.

Mesajul Papei invocă protecția Domnului pentru ca „populația prinsă în zonele de război să fie evacuată și pacea să fie restabilită în curând”. De asemenea, li se cere „celor care conduc națiunile să asculte strigătul poporului pentru pace”.

Serghei Lavrov a transmis că negocierile dintre Moscova și Kiev se desfășoară încet

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că negocierile dintre Rusia și Ucraina au stagnat. Potrivit ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, negocierile dintre Moscova și Kiev se desfășoară încet. De asemenea, acesta a sugerat că partea ucraineană nu mai are nevoie de negocieri, judecând după declarațiile sale.

„Ne-am împărtășit evaluările noastre asupra cursului sau, mai degrabă, asupra progresului lent al negocierilor ruso-ucrainene”, a declarat ministrul la o conferință de presă după discuțiile cu ministrul de Externe kazah, Mukhtar Tleuberdi.
Comentarii
Adauga un comentariu