Actualitate

Rusia acuză România că vrea să anexeze Republica Moldova și Transnistria

Publicat: 26 apr. 2022
Romania ar vrea sa anexeze Republica Moldova - harta Romaniei care cuprinde si Republica Moldova dar si Transnistria
NATO ar ajuta România să anexeze Republica Moldova, susține un oficial rus

Rusia acuză România că, cu ajutorul NATO, vrea să anexeze Republica Moldova și să atace Transnistria. Politologul rus, Serghei Markov, a vorbit despre acest lucru în cadrul unui interviu acordat unui cotidian rus. Acesta susține că sunt deja militari români dislocați în Republica Moldova și că mai este un pas până la anexarea țării de peste Prut.

Anterior declarațiilor, vicepremierul Rusiei a susţinut că țara vrea o soluție pașnică în regiunea separatistă Transnistria. Rustam Minnekaev, comandantul adjunct al districtului militar central rus a declarat că un control asupra sudului Ucrainei le-ar da acces total în Transnistria, teritoriu care este ocupat de Rusia și care se află într-o amplă dezbatere internațională.

Rusia acuză România că vrea anexarea Republicii Moldova

Într-un interviu acordat pentru un cotidian rus, politologul susţine că România vrea anexarea Republicii Moldova. Acesta menţionează că totul se va face cu ajutorul NATO și că vrea să ”pună mâna și pe Transnistria”

”România, cu sprijinul NATO și cu participarea armatei ucrainene, intenționează să pună mâna pe Transnistria”.

Serghei Alexandrovici Markov este vicepreședintele Forumului public rus pentru afaceri internaționale și a fost consilier personal al președintelui Vladimir Putin. Poziţia acestuia este una destul de înaltă în Rusia și poate fi interpretată ca o încercare de escaladare a tensiunilor existente deja. Politologul a menţionat că armata română a intrat deja în Moldova și că grupul de atac este în curs de formare

„România, cu sprijinul NATO și cu participarea armatei ucrainene, intenționează să pună mâna pe Transnistria și să efectueze represalii politice masive împotriva tuturor susținătorilor Rusiei. Acest lucru va pune Rusia într-o poziție foarte dificilă. După operațiunea militară, România plănuiește anexarea Moldovei”, a anunțat Markov în ziarul rus.

Nu este singurul oficial care susţine același lucru. Igor Strelkov considera același lucru. Rusia a mai transmis astfel de avertismente în contextul războiului din Ucraina. Ministrul rus de externe a comentat interzicerea simbolurilor rusești pe teritoriul Rep. Moldova.

Moldova are mai multe conflicte cu Transnistria și Găgăuzia

Retoria Rusiei despre faptul că România va anexa Republica Moldova este una mai veche

Declarațiile făcute de politologul rus nu sunt o noutate în spațiul public. Rusia a afirmat în repetate rânduri că România va anexa Republica Moldova. Chiar şi unele autorități de la Chișinău, autorități proruse susţineau că românii vor să reunifice cele două teritorii istorice.

În acest context este bine de precizat faptul că, probabil cea mai cunoscută intervenție pe acest subiect s-a produs în perioada în care Traian Băsescu era președintele României şi participa la o ședință în Consiliul European. La acea dată un parlamentar rus i-a acuzat pe români că vor să anexeze Republica Moldova:

Înţeleg că viaţa politică românească intenţionează anexarea (Moldovei – n.red.) pentru că România să devină mai mare” spunea parlamentarul rus.

În replică, președintele de la acea vreme a răspuns elegant spunând că România nu are în niciun fel experiența altor state.

Cu alte cuvinte, chiar dacă Rusia consideră că România va anexa Republica Moldova, acest lucru este puţin probabil mai ales în contextul în care NATO este o alianță defensivă și nu va ataca alte state. În plus, relațiile dintre cele două țări sunt strânse, iar un viitor conflict pare să fie imposibil.

 
Comentarii
 • Baiu e ca toti comentatorii de pe aici ar trebui sa va organizati si sa va inscrieti voluntari in apararea Moldovei. Primul exercitiu ptr. voi, tragerea cu prastiia cu luneta

 • dar la inceputul razboiului Putin zicea ca vrea sa imparta Ucraina si sa de-a inpoi teritoriile Romaniei, Poloniei si Ungariei. acu s-au intors la 180 grade? e la zi la zi numai ineptii debiteaza rusii. nu stiu ce naiba i-a apucat pe rusi dupa pandemia asta! parca a dat strekea in ei! c-o fi de la vodca, c-o fi de la COVID, nu stiu… dar parca cauta musai pretexte pentru inceperea imediata a celui de-al 3 razboi mondial.

 • Eu zic să-i atacăm, înainte să ne atace ei, eu vin cu praștia cu red dot și cu furca cu sistem de ghidare javrălin’, cine se mai bagă?

 • Ma bag eu. Vin cu arma chimica : butoiul cu varza de anul trecut. Putin a vrut sa-l cumpere. Voia sa-l toarne pe gaura la aia care stau in subterane, sub uzina aia. Nu l-am vandut. I-am zis ca-i embargou. Dar daca-i razboi, contribui si eu cu butoiul.

 • se pare ca multi de p’aci is nascuti din curve,fara coaie,oameni de kkt daca le vine rusu’ in casa o da pe nevasta-sa si fiica-sa la buleala numai sa scape ei! asta-i boborul roman cacat pe el de veacuri!

 • sudistii care vorbesc cu p’aci sint lasii care au abandonat basarabia in 1940. numa vorba-i de ei. la fapte is zero taiat in patru. au ordonat armatei sa nu traga, nu cumva sa-l supere pe rus.

 • Cine vrea război să meargă să lupte.
  Eu nu vreau. Nu am nimic de împărțit cu nimeni, nu am ce țară apăra. Să meargă corupții, Ciolacu, câțu, Dragnea, grindeanu, Băsescu, Udrea etc.
  De la mine nu au rușii ce fura de la ei da.
  Succes! Viața e una și nu merită să fii erou în locul altuia

 • Ghicitoare pentru putinisti

  Desi se vrea evlavios,
  E cel mai mare ticalos!
  Cand toti vor pace si armonie,
  El, invocandu-L pe Hristos,
  Intr-o deplina nebunie,
  A rasturnat lumea pe dos.

 • Ma fu-t in Rusia si in gura lui PUTIN criminalul ca numai conflicte si razboaie au in cap BOLSEVICII din Evul Mediu, popor rus salbatic, inapoiat, Moarte Rusiei, rusilor, Putin, avem nevoie de PACE. Sa dea Domnul MILIOANE DE BOMBE PESTE RUSIA merita!!!!!, sa dispara aceasta tara ca sa mai traim linistiti pe planeta

 • Moarteeeeee Rusiei moarte putin, ne-am saturat de criminalii psihopati rusi nazisti ! Numai motive, minti comuniste bolnave, Moldova este o Republica care a adearat la UE in Romania nu s-a discutat asa ceva si Putin oligofrenul cu oligofrenii rusi mananca cakat. Poporul rus iubeste razboaiele este mandru de presedintele lor nebun, acest popor rus comunist care traieste in intuneric, in minciuna si cenzura si teroarea comunismului de ce nu -l impusca pe Putin de ce nu schimba regimul o revolutie ar fi solutia pentru o Rusie democrata ca Putin este si criminalul rusilor nu numai al celorlalte tari. P utin este nebun , trebuie impuscat , el si camarila lui comunista au frica de puterea Americii de Nato si Occident, sunt obsedati de cucerirea de noi teritorii , de razboaie si etc. Rusia comunista vrea toate tarile din lume la comanda Rusiei si toate tarile in razboaie . Daca ar sta linistita ar fi o tara a pacii si nu a razboiului nicio tara nu ar avea nimic cu Rusia. Sa inceapa dracului al 3-lea razboi mondial unica solutie sa dispara Rusia comunista si gata cu aceasta teroare a Rusiei

 • Din cate se vede rusii ,cu Putin in frunte,si cu cei din jurul lui, stau prost cu literatura rusa ,si nu numai…Sa citeasca,daca timpul le permite,poezia „Tâlharul pedepsit”,de Tudor Arghezi.Iar daca armele nucleare par ar fi ultima lor varianta,sa nu uite proverbul:”Fiecare pasare pre limba ei piere „…

 • bai astia care vreti razboi. vedeti ca ucraina cauta mercenari. mergeti si va razboiti acolo. nu ne frecati pe noi la cap. vrei razboi, du-te la razboi. nu te mai sparge in figuri pe aici.

 • spune-i asta lui Putin si rusilor sa se duca ei la razboiul lor ca numai el vrea razboi si rusii lui idioti pagani numai rusii animale salbatice vor razboi, spune-le lor ca ei au invadat ucraina fara motiv . spune-i lui putin sa se duca la razboi adica in fata plutonului de executie sa-i zboare creierii

 • Cine spune ca vrea razboi Nimeni insa nu poti sa ai atitudine de CAPRA cand vei fi atacat.Lupta ucrainenilor este indirect si lupta noastra a popoarelor care iubim pacea,libertatea,bunastare,evolutia etc. Nu va faceti iluzii izmanarilor razboiul daca e sa vina vine si te prinde cacat la cur iar pusca o ve i lua in mana ca vrei ori ca nu vrei.Voinicul moare o data,fricosul de 1000 de ori!

Adauga un comentariu