Secretele istoriei

Rusia bolsevica

Publicat: 06 ian. 2015
3

Rusia Bolsevica este o denumire obisnuita prin care este desemnata partea rosiilor din razboiul civil rus, sau si mai exact, guvernul rusesc dintre lovitura de stat bolsevica (7 noiembrie 1917) si constituirea Uniunii Sovietice (30 decembrie 1922).

Vezi si Deportarea germanilor din Romania in Uniunea Sovietica

Numele oficial al tarii a fost Republica Sovietica Federala Socialista Rusa. Pentru a fi mai exacti, trebuie spus ca este o diferenta de timp intre lovitura de stat bolsevica (care a rasturnat Republica socialista rusa intemeiata prin Revolutia din Februarie 1917) si declaratia de constituire a RSSF Rusa, aceasta putand fi o justificare a folosirii termenului in anumite circumstante.

Vezi si Modul INEDIT prin care SUA a vrut sa castige Razboiul Rece

Termenul Rusia bolsevica nu trebuie sa fie folosit ca un sinonim pentru Rusia Sovietica. Desi ambii termeni sunt neoficiali, cel de-al doilea acopera o perioada de timp mai indelungata. Strict geografic vorbind, cele doua denumiri se deosebesc fondamental : in 1917 – 1922, bolsevicii controlau un teritoriu foarte redus (desi in continua crestere) fata de acela al Rusiei, care a constituit ulterior Uniunea Sovietica.
Adauga un comentariu