International

Rusia, bombardamente masive in Siria utilizand rachete de croaziera si bombe de mare capacitate

Publicat: 18 nov. 2015
1

Armata rusa a efectuat, miercuri, „bombardamente masive” impotriva unor pozitii teroriste din Siria, utilizand rachete de croaziera si bombe de mare capacitate, anunta generalul Andrei Kartapolov, un oficial din cadrul Statului Major al armatei ruse. Bombardamentele ruse au vizat pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic din provinciile siriene Raqqa, Idlib si Deir al-Zor.

Raidurile au vizat inclusiv camioane-cisterna care transporta petrol exportat ilegal de organizatia fundamentalista sunnita Stat Islamic.

Citeste si Hollande: Ma voi intalni cu Obama si cu Putin pentru a vorbi despre distrugerea Statului

Oficialul militar rus a declarat ca in ultimele zile au fost distruse aproximativ 500 de camioane ale teroristilor.

„In ultimele zile, aviatia militara rusa a distrus circa 500 de cisterne. Atacurile au redus considerabil posibilitatile teroristilor de a exporta petrol, diminuandu-le veniturile”, a spus Kartapolov, citat de RIA Novosti.

Citeste si Care este drogul teroristilor. Ce iau inainte sa se arunce in aer

O coalitie condusa de Statele Unite efectueaza de peste un an raiduri aeriene in Siria si Irak, vizand pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic. Din coalitie fac parte tari precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franta, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudita si Turcia. Separat, Rusia a lansat la sfarsitul lunii septembrie raiduri aeriene in Siria, pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite si NATO au acuzat Rusia ca ataca pozitii ale insurgentilor sustinuti de Occident. Moscova sustine ca vizeaza exclusiv pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic, care ocupa regiuni din Irak, Siria, Libia si Egipt, unde a proclamat un „califat islamic”.

Citeste si Statul Islamic: „EXCLUSIV – Imaginea dispozitivului explozibil improvizat folosit pentru a provoca pradusirea avionului de linie rus”

Rusia si Franta au intensificat raidurile aeriene impotriva teroristilor din Siria dupa doborarea avionului de pasageri rus in Egipt si dupa atentatele de la Paris. Atacurile teroriste au fost revendicate de organizatia terorista sunnita Stat Islamic, care ocupa regiuni din Irak, Siria, Libia si Egipt, unde a proclamat un „califat islamic”.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.

Adauga un comentariu