International

Rusia – China, alianța care sperie Occidentul. Anunțul făcut de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov

Publicat: 24 mai 2022
Rusia China alianța
Minstrul Serghei Lavrov anunță că Rusia se concentrează pe întărirea alianței cu China

Rusia se va concentra pe dezvoltarea relaţiilor cu China, iar ideea de a întâri alianța deja existentă între cele două țări creează neliniște printre marile puteri. Anunțul vine din partea ministrului de Externe de la Moscova, care s-a declarat deranjat de atitudinea de „dictator” a Occidentului.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova va lua în considerare ofertele din partea Occidentului pentru a restabili legăturile şi va decide dacă acest lucru este necesar, dar se va concentra pe dezvoltarea relaţiilor cu China, informează Reuters.

Şeful diplomaţiei ruse şi-a exprimat nemulţumirile faţă de ţările occidentale despre care a spus că sunt hotărâte să schimbe regulile relaţiilor internaţionale în detrimentul Rusiei.

Rusia – China, alianța care sperie Occidentul

Serghei Lavrov a spus că obiectivul principal al Moscovei este de a dezvolta în continuare legăturile cu China. O alianță puternică între Rusia și China ar fi în măsură să schimbe polii puterii la nivel mondial.

„Acum, că Occidentul a luat o «poziţie a dictatorului», legăturile noastre economice cu China vor creşte chiar mai rapid. Pe lângă veniturile directe pentru bugetul de stat, aceasta este o şansă de a dezvolta estul îndepărtat şi estul Siberiei”, a precizat Serghei Lavrov.

China are tehnologii ale informaţiei şi comunicaţiilor care nu sunt în niciun fel inferioare Occidentului. Un acord bun în acest domeniu va asigura beneficii reciproce, este de părere ministrul rus de Externe.

Totodată, Serghei Lavrov a spus că Rusia se va baza doar pe ea însăşi şi pe ţările care s-au dovedit a fi de încredere şi care nu dansează cum le cântă alţii.

„Dacă ţările occidentale îşi schimbă viziunea şi propun o formă de cooperare, atunci vom putem lua o hotărâre”, mai spune șeful diplomației ruse.

Serghei Lavrov acuză „rusofobia” Occidentului

Într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri la un eveniment desfăşurat la Moscova, ministrul Lavrov a spus că ţările occidentale au îmbrăţişat rusofobia după lansarea incursiunii în Ucraina, descrisă de Rusia ca „operaţiune militară specială”. Rusia lucrează pentru a înlocui mărfurile importate din ţările occidentale, a spus el, şi, în viitor, se va baza doar pe ţări „de încredere”, care nu au obligaţii faţă de Occident.

„Dacă ei (Occidentul) vor să ofere ceva în ceea ce priveşte reluarea relaţiilor, atunci ne vom gândi serios dacă vom avea nevoie sau nu. Trebuie să încetăm să fim dependenţi în orice fel de aprovizionarea cu absolut orice din Occident pentru a asigura dezvoltarea unor sectoare de importanţă critică pentru securitatea, economia sau sfera socială a patriei”, a mai spus Serghei Lavrov.
Comentarii
  • Nu ne sperie nimic, alianta asta intre doua tari comuniste pica imediat cand vor fi executati in orice mod cei 2 dictatori ai Rusiei si Chinei , cam putini dictatori au ramas in lume si vor fi lichidati toti, se apropie sfarsitul dictatorilor paranoici care vor sa stapaneasca planeta.In culise se lucreaza

Adauga un comentariu