International

Rusia e SPERIATA de scutul anti-racheta din Romania

Publicat: 12 oct. 2016
Rusia si-a reafirmat temerea in ceea ce priveste scuturile antiracheta din Romania si Polonia. Un inalt responsabil militar rus a declarat la o conferinta de securitate, desfasurata la Beijing, ca aceste doua scuturi reprezinta o amenintare directa la adresa Moscovei.
Vorbind la un forum pe probleme de securitate militara, care se desfasoara in China, primloctiitorul sefului Directiei Operative a Statului Major Rus, generalul Viktor Poznihir, a declarat ca sistemul global american antiracheta nu are legatura cu amenintarile cvasi inexistente din partea Iranului si Coreei de Nord, ci urmareste sa asigure superioritatea militara americana asupra Rusiei si Chinei.
Scopul real al scutului – a spus el – este reducerea potentialului nuclear strategic al Rusiei si anularea completa a celui chinez. In plus, scutul are capacitatea de a dobori sateliti care zboara pe orbite joase, iar lansatoarele MK41 ale instalatiilor terestre Aegis Ashore pot fi rapid ajustate pentru lansare rachetelor de croaziera ofensive Tomahawk, cu raza de actiune de peste 5 mii de kilometri, ceea ce confera scutului un important potential de atac.


loading...

Adauga un comentariu