Secretele istoriei

Rusia isi arata muschii in Europa! Un comandant din fortele aeriene-spatiale ruse a dezvaluit planurile lui Vladimir Putin in Crimeea

Publicat: 28 nov. 2016
3

Rusia planifica sa instaleze in Crimeea un nou sistem de supraveghere spatiala, a anuntat duminica adjunctul comandantului Fortelor aeriene-spatiale ruse, Andrei Ivasin, a relatat publicatia ucraineana Zerkalo nedeli in pagina sa electronica, potrivit Agerpres.

Potrivit aceluiasi responsabil militar rus, citat de agentia de presa TASS, Moscova intentioneaza sa desfasoare astfel de sisteme in Altai, Orientul Indepartat si in Buriatia, in sudul Siberiei.

„In urmatorii ani, pe teritoriul Federatiei Ruse, va fi desfasurata o retea de noi sisteme de supraveghere spatiala. Aceasta va fi o retea de sisteme specializate in supravegherea radiotehnica si avand la baza sisteme optoelectronice de noua generatie”, a specificat Ivasin.

Instalarea acestor noi sisteme, va permite Rusiei „sa monitorizeze in mod constant spatiul circumterestru”, potrivit acestuia.

Ministerul Apararii rus il convocase anterior pe atasatul militar al Ambasadei Ucrainei in Federatia Rusa pentru a protesta in fata de planurile armatei ucrainene de a efectua exercitii implicand trageri cu rachete in apropiere de Crimeea, peninsula ucraineana anexata in martie 2014 de catre Rusia, considerata „temporar ocupata” de Kiev.

Recent, la o actiune a fortelor ruse in Crimeea, printre alte echipamente au fost vazute sisteme avansate de aparare antiracheta S-400 Triumph ( sisteme mobile de interceptare a tintelor cu rachete sol-aer) si sisteme „Pantziri’.

Adauga un comentariu