International

Rusia nu tine cont de SUA si va trimite rachete in Iran

Publicat: 11 nov. 2015
1

Iranul va primi o mare parte din sistemele de rachete rusesti de aparare antiaeriana de tip S-300 pana la sfarsitul anului, a declarat marti seara ministrul iranian al apararii, Hossein Dehghan, la televiziunea de stat.
‘Am semnat un contract cu Rusia. Este in curs de aplicare. Vom primi pana la sfarsitul anului cea mai mare parte din aceste sisteme’, a declarat Hossein Dehghan. ‘Fortele noastre sunt in prezent in curs de pregatire in Rusia’ pentru utilizarea acestor sisteme, a adaugat el.

Vezi si Rusia si SUA discuta de doua ori pe zi cu privire la razboiul din Siria

Luni, compania rusa de armament Rostehnologhi (Rostec) a anuntat semnarea contractului de livrare catre Teheran a sistemului de rachete S-300 a carui vanzare a fost interzisa in 2010, dupa care a fost din nou autorizata in aprilie de presedintele Vladimir Putin. Potrivit companiei, Iranul va primi o versiune ‘modernizata si actualizata’ a rachetelor S-300, deoarece contractul initial, din 2007, includea rachete produse in acea perioada. Contractul de atunci a fost suspendat de fostul presedinte rus Dmitri Medvedev in baza rezolutiei 1929 a ONU care a sanctionat Teheranul pentru programul sau nuclear controversat.

Adauga un comentariu