Actualitate

Rusia pregătește de înrolare adolescenți de 17-18 ani. Vladimir Putin are mari probleme cu armata în Ucraina

Publicat: 21 mart. 2022
Rusia înrolare adolescenți
Vladimir Putin vrea să arunce în luptă militari adolescenți din organizația de tineret Yunarmiya

Situația este tot mai gravă pe frontul ucrainean, astfel că Rusia pregătește de înrolare adolescenți de 17-18 ani pentru a suplimenta forțele armate. Militarii aruncați în luptă de la începerea invaziei, în 24 februarie, s-au lovit de o rezistență acerbă în Ucraina. Astfel armata rusă a suferit pierderi uriașe și încă nu și-a atins scopurile propuse, astfel că este nevoită să apeleze practic la minori.

Situație dramatică la Kremlin, pe fondul pierderilor suferite, astfel că Vladimir Putin și ministrul Apărării, Serghei Șoigu, vor să cheme minorii în războiul din Ucraina, potrivit unor surse ucrainene. Astfel, ministrul rus al Apărării ar fi semnat un ordin de pregătire a rapoartelor despre o potenţială înrolare a tinerilor de 17-18 ani din partea mişcării publice Yunarmiya pentru a se angaja în ostilităţi, a transmis guvernul ucrainean.

Rusia pregătește de înrolare adolescenți de 17-18 ani

Din cauza lipsei de soldați care să îngroașe rândurile armatei ruse, conducerea Kremlinului ia în considerare posibilitatea implicării minorilor în ostilități. Într-un astfel de context, cel puțin îngrijorător, ministrul Serghei Șoigu a semnat deja Ordinul „cu privire la organizarea implicării membrilor mișcării publice militaro-patriotice Yunarmiya în desfășurarea unei operațiuni speciale pe teritoriul Ucrainei”.

Yunarmiya (n.r. – Young Army Cadets National Movement) a fost înființată în luna octombrie a anului 2015 de Asociația Națională a Mișcării Sociale Patriotice Militare Naționale „Armata Tânără”, fiind  o organizație de tineret susținută și finanțată de Guvernul Rusiei prin Ministerul Apărării al Rusiei.

Cnducerea militară de vârf a Federației Ruse trebuie să ofere cât mai curând propuneri pentru pregătirea respectivei rezerve de personal. Ghenadi Zhidko – șeful principalului departament militar-politic al Forțelor Armate Ruse – este responsabil de monitorizarea executării ordinului. Yunarmiya se distinge prin munca de propagandă radicală în rândul tinerilor ruși. Copiii, de la vârsta de 8 ani, devin membri ai acestei organizații.

Armata rusă bombardează fără a ține cont de civili

Rusia își continuă bătălia pentru cucerirea Ucrainei, transmit agențiile internaționale și în cea de-a 26-a zi de război. În aproape 20 de orașe s-au auzit raiduri aeriene și bombardamente duminică noaptea. Rachetele și obuzele lansate în orașe au cauzat moartea a sute de civili ucraineni, iar victimele continuă să crească pe măsură ce războiul e plină desfășurare. Mii de oameni fug din calea războiului, iar țările vecine s-au mobilizat pentru a primi refugiați.

În capitala ucraineană, patru oameni au murit după ce proiectilele rusești au căzut într-o zonă rezidențială și peste un centru comercial. Totodată, în Sumî este alertă de securitate, exploziile afectând aici o centrală chimică, de unde a avut loc o scurgere de amoniac. Se estimează că zona afectată s-ar întinde pe o pe o rază între 2,5 și 4 kilometri în jurul uzinei. De asemenea, ultimatumul dat de trupele rusești administrației orașului Mariupol a expierat. Reamintim că primarul și aleșii locali au fost somați să predea controlul portului de la Marea Azov.

În altă ordine de idei, este regretabilă măsura inițiată de Rusia, care pregătește de înrolare adolescenți de 17-18 ani. Reamintim că acțiuni similare au fost întreprinse de conducerea militară a Germaniei naziste în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Atunci, elevii de liceu din unitățile Tineretului Hitlerist au fost implicați în serviciu în unitățile de artilerie antiaeriană.
Adauga un comentariu