International

Rusia pregateste un plan anticriza in valoare de 18 miliarde de euro

Publicat: 22 ian. 2015
1

Guvernul rus pregateste un plan anticriza evaluat la 18 miliarde de euro care are ca scop sustinerea economiei, a anuntat miercuri vicepremierul Igor Shuvalov.

Vicepremierul anunta ca o parte din fonduri vor proveni direct de la bugetul federal, restul urmand a fi oferite sub forma garantiilor publice pentru credite.

Potrivit presei ruse, actuala versiune a planului contine circa o suta de masuri care urmaresc sustinerea productiei nationale, favorizarea exporturilor, sustinerea micilor intreprinderi, a sectorului agricol, precum si introducerea unor masuri sociale destinate, mai ales, pensionarilor.

„Trebuie sa ne indeplinim obligatiile sociale. Nu exista nicio indoiala ca o vom face. In acelasi timp, trebuie sa vorbim despre ce vom face pentru sectoarele economiei si pentru economie in ansamblul sau”, a precizat presedintele Vladimir Putin.

In contextul sanctiunilor occidentale ca urmare a rolului jucat de Rusia in criza ucraineana si a caderii violente a cotatiei petrolului, Rusia se pregateste de o recesiune puternica in 2015.

Adauga un comentariu