International

Rusia se AMBITIONEAZA din ce in ce mai tare! Intreaga BULGARIE ar putea fi CUMPARATA oricand

Publicat: 21 sept. 2016
1
Un deputat al partidului Rusia Unita a starnit furia bulgarilor dupa ce a afirmat ca Rusia ar putea cumpara intreaga Bulgarie.  Deputatul Piotr Tolstoi (Rusia Unita) a declarat intr-un interviu la televiziunea bulgara de stat ca Rusia ar putea cumpara intreaga tara: „O vom cumpara toata. Am cumparat deja jumatate din litoral„, noteaza presa internationala. „Am rezistat 1300 de ani si nu ne-am vandut nimanui”, a replicat primul ministru Boiko Borisov. Ministrul de externe, Daniel Mitov, a declarat ca opinia deputatului rus este aroganta si nu contribuie la dezvoltarea relatiilor bilaterale.

Citeste si:

Bulgaria da lovitura. Planuri de ultima ora
„Bulgaria nu este de vanzare. Asteptam de la institutiile oficiale ruse sa-si exprime pozitia”
Fostul ambasador bulgar la Moscova, Ilian Vasilev, a declarat ca in momentul in care Sofia a inceput sa investeasca in diversificarea energetica, au inceput si problemele cele mai grave in relatiile bilaterale. Legat de declaratia deputatului rus, comentatorul Evgheni Dainov a amintit ca intre 300 si 500.000 de locuinte pe litoralul bulgaresc au fost cumparate de rusi. In multe orase au aparut cartiere cu denumiri rusesti, s-au deschis gradinite si scoli cu predare in limba rusa, iar in restaurante si magazine rusa si-a recapatat statutul dominant de pe vremea comunismului.
„Se pare ca deputatul rus considera zecile de mii de proprietari de vile si apartamente drept o arma coloniala”, constata copresedintele Blocului Reformator, Radan Kanev.  Ministrul sanatatii Petar Moskov a avertizat ca rusii au cumparat nu litoralul ci o parte din partidele politice bulgare. Noul deputat recomanda inlocuirea actualei conduceri a Uniunii Europene si renuntarea la planurile de a fi integrate tarile care intra in sfera de interese a Rusiei.
„Cu 70 ani in urma cand Rusia si Ucraina au fost un singur stat, a esuat o prima incercare de a ne eurointegra”, a mai spus Piotr Tolstoi, aluzie la cel de al Doilea Razboi Mondial.Adauga un comentariu