Economic Local

Rusia se pregateste pentru criza. Pretul petrolului, in picaj

Publicat: 22 iun. 2012
Oficialii rusi se tem ca la o scadere de sub 80 de dolari a pretului la petrol, tara va intra in criza. Acum petrolul este la 92 de dolari si pe un pronuntat trend de scadere, scrie economica.net.
Rusia este nevoita sa ia masuri anti-criza daca pretul petrolului continua sa scada si ajunge sub 80 de dolari barilul, a declarat ministrul Finantelor Anton Siluvanov citat de Ria Novosti. In prezent petrolul Brent este la 92 de dolari, un minim al ultimelor 16 luni si se afla pe un pronuntat trend de scadere. Ultima data cand petrolul a fost la acest pret a fost la sfarsitul lui 2010. Pretul petrolului a scazut cu mai mult de 30 de dolari din martie. 
„Daca pretul petrolului scade sub 80 de dolari barilul si vedem o crestere economica situata intre 0 si 1%, si daca vedem cum incasarile la buget tot scad, atunci vom fi nevoiti sa introducem masuri anti-criza”, a aratat Siluanov.
Potrivit acestuia, 500 de miliarde de ruble – 16 miliarde de dolari ar putea fi alocate, intr-o prima faza, pentru contracararea efectelor crizei.
Rusia este al doilea cel mai mare producator de titei din lume dupa Arabia Saudita.


loading...

Comentarii
  • HA HA, la noi pretul combustibililor creste indiferent de pretul petrolului, chiar daca acesta scade, pretul la combustibilii din Romania tot creste. Cica pretul petrolului este cel mai mic din ultimele *6 luni. La combustibil creste pretul de la o luna la alta (un caz fericit), romanul scoate banul si tace. Ce fraieri suntem, de asta OMV Petrom declara castiguri istorice de la trimestru la trimestru, ca sunt prostii care sa dea.

Adauga un comentariu