International

Rusia si-a trimis vicepremierul la Chisinau. Vezi de ce

Publicat: 21 sept. 2019

Vicepremierul rus Dmitri Kozak afirma ca Moscova va sustine "cu toate fortele" actuala majoritate parlamentara din Republica Moldova, care, in urma evenimentelor de la inceputul verii, a reusit sa se curete "de un regim criminal", transmite sambata Radio Chisinau.

Dmitri Kozak, care este si reprezentant al presedintelui Rusiei pentru dezvoltarea relatiilor comercial-economice cu Republica Moldova, a facut aceasta declaratie vineri, la forumul de afaceri moldo-rus care s-a desfasurat la Chisinau. Oficialul rus, citat de Europa Libera, a spus ca, in prezent, in Republica Moldova exista o situatie fara precedent, cand doua forte cu viziuni geopolitice diametral opuse s-au unit si au creat o coalitie, concentrandu-se pe solutionarea problemelor interne.

Ce a transmis Rusia dupa explozia produsa intr-un laborator ce contine virusul variolei

"Sprijin cu incredere aceasta intelegere", a spus vicepremierul rus.

Majoritatea parlamentara de la Chisinau este asigurata de Partidul Socialistilor din Republica Moldova (prorus), condus de Zinaida Greceanii, si Blocul electoral "ACUM Platforma DA si PAS" (pro-occidental, o alianta intre Partidul Actiune si Solidaritate si Platforma Demnitate si Adevar, formata cu scopul participarii comune in cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019), care detin impreuna 59 de mandate din 101. Dupa incheierea forumului de afaceri, presedintele Igor Dodon, care a participat si el la eveniment, a scris pe pagina sa de Facebook ca "in prezent are loc relansarea totala a relatiilor dintre Moldova si Rusia" si ca "este restabilit dialogul la nivel de Guvern si Parlament".

"Cetatenii nostri pledeaza pentru promovarea unei politici externe echilibrate si a unor relatii pragmatice cu toti partenerii externi. In acelasi timp, Moldova poate fi un participant activ al proiectului Europa Mare de la Lisabona pana la Vladivostok si poate deveni un exemplu pentru alte tari", a mai scris Igor Dodon.

Liderii Blocului ACUM, Maia Sandu si Andrei Nastase, nu au participat la forumul de afaceri moldo-rus.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit