International

Rusia SOMATA sa inceteze urgent sustinerea rebelilor din Ucraina – FOTO

Publicat: 25 ian. 2015
Rusia a fost somata sa inceteze imediat sustinerea acordata rebelilor separatisti, Alianta Nord-Atlantica, Uniunea Europeana si Statele Unite condamnand vehement atacul insurgent care a vizat ieri orasul Mariupol, soldat cu 30 de morti. Secretarul de Stat american, John Kerry, a cerut Rusiei sa „inchida frontiera cu Ucraina, sa retraga toate armele, combatantii, sa inceteze sustinerea financiara”, in timp ce ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier a declarat ca „situatia din estul Ucrainei a devenit foarte periculoasa”.
„Indemn Rusia sa inceteze imediat sustinerea militara, politica si financiara acordata separatistilor, sa opreasca destabilizarea Ucrainei si sa respecte angajamentele internationale. Confruntarile s-au intensificat in estul Ucrainei si exista indicii ca separatistii au lansat o ofensiva de anvergura in regiunile Donetk, Lugansk si asupra orasului Mariupol, sfidand armistitiul”, a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. 
Uniunea Europeana a anuntat ca analizeaza posibilitatea convocarii unei sesiuni extraordinare a ministrilor de Externe, saptamana viitoare, pentru a sanctiona ofensiva lansata de rebelii prorusi din estul Ucrainei. Aleksandr Zaharcenko, liderul autoproclamatei Republici Populare Donetk, a asumat atacul cu rachete comis la Mariupol, anuntand lansarea unei ofensive insurgente in aceasta zona. Mariupol este singurul oras mare din estul Ucrainei aflat sub controlul fortelor guvernamentale.
Adauga un comentariu