Secretele istoriei

Rusia trimite arme nucleare mai aproape de Romania

Publicat: 13 oct. 2014
3

Trei lideri republicani din Statele Unite i-au scris in urma cu doua saptamani presedintelui american Barack Obama, avertizand ca Moscova va trimite armament nucler, precum si bombardiere echipate cu lansatoare de rachete cu raza lunga de actiune, pe teritoriul ucrainean ocupat, scrie Washington Free Beacon.

„Plasarea armelor nucleare pe teritoriul suveran al altui stat fara permisiunea lui este o actiune incorecta si cinica”, se precizeaza in scrisoarea semnata de Howard P. McKeon, presedintele Comitetului Serviciilor Armate, si de doi presedinti ai unor subcomitete.

Vezi si Rusia se pregateste de un RAZBOI NUCLEAR

„Acest lucru permite ca Rusia sa detina pozitii mai aproape de inima NATO si sa obtina beneficii militare din confiscarea Crimeii, sa profite de aceasta actiune”, se mai mentioneaza in documentul citat.

Vezi si Rusia se pregateste sa dea o lovitura nucleara SUA?

Presedintele rus Vladimir Putin, in ultimele luni, „s-a folosit de amenintari nucleare pana la un nivel nemaivazut de la Razboiul Rece„, au mai scris ei.

Intr-o evolutie paralela, Administratia Obama poarta discutii neoficiale pe tema controlului armelor cu Rusia, prin intermediul unui think-tank de la Washington. Aceste discutii sunt menite sa reduca livrarile de sisteme nucleare in Europa. Prima runda a negocierilor a avut loc, luni si marti, la Viena.

Rusia a anexat ilegal Crimeea in luna martie a acestui an, Kremlinul fiind acuzat de Occident ca a trimis trupe militare in estul separatist al Ucrainei si ca i-a sprijinit pe rebelii din Donetk si Luhansk. Relatiile dintre Rusia si Statele Unite au ajuns la un nivel record de animozitate de la sfarsitul Razboiului Rece.





Adauga un comentariu