International

Rusia, ULTIMATUM pentru Franta. „Navele sau banii”

Publicat: 09 oct. 2014
1

Franta trebuie sa ia o decizie si fie livreaza navele de razboi Mistral Rusiei, fie da inapoi banii primiti, a declarat joi purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse Aleksandr Lukasevici, citat de France Presse.

„Situatia este simpla: exista contracte ce trebuie onorate. Daca partea franceza are noi variante, ar trebui sa discute despre acestea cu noi si nu sa recurga la metoda megafonului diplomatic. Franta trebuie sa decida. Sau sa dea banii inapoi”, a subliniat responsabilul.

Citeste si Peste jumatate din francezi cer DEMISIA lui Hollande

Franta a vandut in iunie 2011 doua nave Mistral pentru o suma totala de aproximativ 1,2 miliarde de euro Rusiei. Prima nava a fost botezata ‘Vladivostok‘, iar cea de-a doua se va numi ‘Sevastopol‘, dupa marele port din Crimeea, anexata in martie de Rusia.

Citeste si Franta bate in retragere. Trimite Rusiei prima nava Mistral cu o conditie

La inceputul lunii septembrie, presedintele francez Francois Hollande a pus sub semnul intrebarii acordul dupa ce a anuntat ca va lua ‘la sfarsitul lui octombrie’ o decizie privind livrarile acestor nave ‘in functie de situatie’ si de starea acordului de incetare a focului de la 5 septembrie, precum si de progresul procesului de pace din regiunile separatiste din estul Ucrainei.

Adauga un comentariu