International

Rusia vrea FRONT NOU in Donetk

Publicat: 26 aug. 2014
1
Noi lupte s-au desfasurat astazi in Ucraina, langa frontiera cu Rusia, in sectorul ce se invecineaza cu Novoazovsk, la sud de bastionul insurgentilor din Donetk, unde autoritatile ucrainene au afirmat, cu o zi inainte, ca au oprit o coloana de blindate venite din directia Rusiei, informeaza AFP.
Un fum dens era vizibil deasupra sectorului din Novoazovsk, oras limitrof, cu 11.000 de locuitori, aflat sub controlul fortelor loialiste si situat pe malul Marii Azov, la 12 kilometri vest de frontiera cu Rusia, au constatat jurnalisti ai France Presse.

Citeste si: SUA, AMENINTARE FATISA fata de Rusia

La randul lor, martori oculari au relatat despre mai multe explozii ce s-au facut auzite de-a lungul intregii dimineti in zonele periferice ale orasului, in directia frontierei.
„Bombardarea Novoazovsk de catre mercenari rusi continua la aceasta ora. Potrivit primelor informatii, un spital este in flacari„, a confirmat purtatorul de cuvant al Armatei ucrainene, Andrii Lasenko.
Armata ucraineana a afirmat luni ca a stopat o coloana formata din „zece tancuri si doua vehicule blindate pentru transport de trupe”, ce arborau drapele separatiste si care tocmai trecusera frontiera dinspre Rusia, fapt dezmintit de Moscova.
„Rusia incearca sa creeze un nou front in sudul regiunii Donetk (…) In acest moment, militarii ucraineni intaresc liniile de aparare in jurul Novoazovsk”, a declarat Lasenko.

Citeste si: Ucrainenii boicoteaza marfurile rusesti

Adauga un comentariu