Razboi în Ucraina

Rușii confirmă că au luat cu asalt uzina Azovstal din Mariupol: forțele ucrainene, acuzate că au profitat de armistițiu – VIDEO

Publicat: 03 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rușii confirmă că au luat cu asalt uzina Azovstal din Mariupol forțele ucrainene acuzate că au profitat de armistițiu - VIDEO
Datorită armistițiului anterior, câteva sute de civili au reușit să se retragă de pe teritoriul uzinei metalurgice și din cartierele din apropiere, într-o operațiune coordonată de ONU și Crucea Roșie

Astăzi, 3 mai, Ministerul rus al Apărării a anunțat faptul că trupele ruse au început să bombardeze oțelăria Azovstal din Mariupol, după ce Bataloniul Azov și soldații ucraineni s-au instalat în poziții de tragere. Informația a fost oferită de agenția de presă rusă RIA, și transmisă de The Guardian.

După cum s-a declarat încetarea focului, ”Batalionul Azov şi militarii ucraineni, care sunt staţionaţi la oţelărie, au profitat de ea. Au ieşit din subsol, au ocupat poziţii de tragere pe teritoriu şi în clădirile fabricii”, se arată în comunicat emis de Ministerul rus al Apărării, potrivit agenţiei de presă rusă RIA.

„Acum, unităţi ale Armatei ruse şi ale Republicii Populare Doneţk, folosind artileria şi Forţele aeriene, încep să distrugă aceste poziţii de tragere”, se mai precizează în comunicat.

Datorită armistițiului anterior, câteva sute de civili au reușit să se retragă de pe teritoriul uzinei metalurgice și din cartierele din apropiere, într-o operațiune coordonată de ONU și Crucea Roșie.

Oţelăria Azovstal din Mariupol, refugiu pentru mii de ucraineni

Oţelăria Azovstal din Mariupol a devenit loc de refugiu atât pentru trupele ucrainene care s-au retras în uzina siderurgică, fiind unul dintre ultimele puncte de rezistenţă din acest oraş, cât şi mulţi civili din orasul-port situat strategic la Marea Azov.

Șeful poliţiei din Mariupol, Mihailo Verşinin a declarat duminică, 17 aprilie, ca oamenii s-au adăpostit acolo pentru a scăpa de bombardamentele ruse.

Oţelăria Azovstal din Mariupol a devenit loc de refugiu pentru câteva mii de apărători ucraineni ai oraşului ce s-au ascuns în uriaşa uzină siderurgică. Amintim că în aceste zile, mare parte din Mariupol se află deja sub controlul armatei ruse, iar aceasta uzină siderurgică dispune de facilităţi subterane.

Şeful poliţiei din Mariupol, Verşinin, a precizat că trupele ruse folosesc populaţia civilă rămasă în oraş, aproximativ 100.000 de oameni, pentru degajarea spaţiilor publice de dărâmături, strângerea cadavrelor şi înhumarea lor în gropi comune, în schimbul „hranei” oferite ruşilor.

 

 

Adauga un comentariu