International

Rusii isi iau ADIO de la Boris Nemtov – LIVE VIDEO

Publicat: 03 mart. 2015
1
Liderul opozitiei din Rusia, Borin Nemtov, este inhumat azi, la Moscova, la patru zile de la asasinarea sa, pe podul Bolsoi Moskvoretki, din apropierea Kremlinului. Funeraliile au inceput la ora 9 si vor dura patru ore. Rusii isi iau adio, azi, de la fostul vicepremier Boris Nemtov, opozantul lui Vladimir Putin, care a fost impuscat de una sau mai multe persoane ramase neidentificate, vineri noapte, in apropiere de Kremlin. Nemtov va fi inhumat la cimitirul Troiekurovskoie din Moscova, la capatul unor funeralii care vor dura patru ore.
Ceremonia este publica si are loc la Centrul pentru drepturile omului „Andrei Saharov” din Moscova. In fata cosciugului, stateau mama si copiii lui Nemtov. Kremlinul a trimis o jerba din partea presedintelui Vladimir Putin. Cel mai inalt oficial din administratia rusa care a venit sa ii aduca lui Nemtov un ultim omagiu este vicepremierul Arkadi Dvorkovici. Numerosi ambasadori sunt asteptati la Centrul pentru drepturile omului „Andrei Saharov” din capitala rusa.
Funeraliile au produs deja o controversa, doi lideri politici europeni – unul din Polonia, altul din Letonia – acuzand Kremlinul ca le-a interzis sa participe la eveniment. Conform anchetatorilor, asasinul a tras sase focuri de arma, omorandu-l pe Nemtov pe loc. Rusul era insotit de iubita sa, fotomodelul ucrainean Anna Duritkaia, care le-a spus politistilor ca nu a vazut nimic suspect inainte de tragedie. Unul dintre marii absenti de la funeralii este opozantul rus Aleksei Navalnii, care ispaseste o pedeapsa de 15 zile de detentie si a carui cerere de eliberare pentru 24 de ore, astfel incat sa participe la inmormantare, a fost respinsa.
Adauga un comentariu