Razboi în Ucraina

Rușii l-au ucis pe cel mai mare proprietar din agricultură din Ucraina. Șeful Nibulon a murit în bombardamentul din regiunea Nikolaev

Publicat: 31 iul. 2022
Oleksii Vadaturski, fondatorul și proprietarul celei mai mari companii agricole din Ucraina, Nibulon, și soția acestuia au fost omorâți într-un atac rusesc în regiunea Nikoaev din sudul Ucrainei

Oleksii Vadaturski, fondatorul și proprietarul celei mai mari companii agricole din Ucraina, Nibulon, și soția acestuia au fost omorâți într-un atac rusesc în regiunea Nikoaev din sudul Ucrainei, potrivit Ukrainska Pravda și Sky News.

Oleksii Vadaturski și soția sa, Raisa, au fost uciși după ce locuința a fost lovită de rachete rusești, a declarat guvernatorul local Vitali Kim pe canalul său de Telegram.

„Astăzi orașul nostru și-a pierdut eroul. Erou al Ucrainei, directorul general al companiei Nibulon Oleksii Vadaturski și soția sa Raisa Mykhailivna au murit tragic în urma bombardării orașului noaptea trecută”, a scris Kim.

Oleksii Vadaturski avea o avere de aproximativ 450 de milioane de dolari, potrivit unei estimări făcute de Forbes în 2020, scrie BBC.

Potrivit oficialului ucrainean, Vadaturski „a făcut multe” pentru Nikolaev și pentru Ucraina, iar contribuția sa la dezvoltarea industriilor agricole și de construcții navale a fost „neprețuită”.

Compania agricolă Nibulon, fondată și condusă de Vadaturski, are sediul central în Nikolaev, este specializată în producția și exportul de grâu, orz și porumb, și are propria flotă și un șantier naval.

Nibulon a construit multe instalații de depozitare și alte infrastructuri pentru exportul cerealelor .

Nikolaev se află pe ruta principală către Odesa, principalul port al Ucrainei, și a fost lovit în mod repetat în ultima perioadă, transmite BBC.
Adauga un comentariu