Local

RUSINE! Acestea sunt imaginile REVOLTEI! Se intampla la Iasi in fiecare an! Cine trebuie sa plateasca pentru umilinta acestor oameni?

Publicat: 07 mai 2019

@ Cateva ore de ploaie au transformat un drum judetean intr-un adevarat lac @ Sute de familii au ramas izolate dupa ce drumul a fost cuprins de ape @ Singurii care s-au aventurat in apele agitate au fost localnicii care au tractoare @ Situatia este aceeasi de ani intregi si nimeni nu face nimic pentru a evita asta

Indiferenta si ploaie. Asta este reteta care da batai de cap de ani intregi localnicilor din cateva sate din comuna ieseana Tibana. Ieri, drumul judetean care strabate zona a fost cuprins de ape. "Este vorba de o portiune de circa o suta de metri, unde in fiecare an trece apa peste drum. De fiecare data am anuntat Consiliul Judetean, Drumurile Judetene. Anul trecut a venit si subprefectul Valentina Iosub pe aici, si nu au reparat nici unii, nici altii. Problema se stie, dar tot noi ramanem asa. Ar trebui sa se dea fonduri, sa reparam. Podul este mai sus, iar terasamentul de la drum mai jos, iar apa ajunge pe drum. Apa tot spala drumul de la an la an. Pompierii au venit si transporta oamenii dintr-o parte in alta. Au fost afectate satele Vadu Vejii si Runcu, circa o mie de locuitori", a spus Gheorghe Rotaru, primarul comunei Tibana.

Prefectul Iasului stie situatia din ultimele zile."Pompierii au intervenit la Tibana si Tibanesti, dar si in zona Braesti. Au fost primite o serie de rapoarte operative din partea autoritatilor locale pentru interventii in aceste zone", a spus prefectul Marian Serbescu.

Ieri, drumul judetean parea mai degraba a fi un lac. O parte dintre localnicii din comuna Tibana si-au lasat masinile in drum sau le-au tractat cu ajutorul utilajelor agricole. "Asa e mereu aici. Nici nu mai stiu cate masini s-au facut praf. Noi ce putem face? Vine primarul si spune ca a anuntat la Iasi. El ce sa faca, sa inoate? Nu stiu care e solutia, dar e prea multa bataie de joc. E drum judetean, drum judetean de pamant", a spus unul dintre localnici.

Citeste si: Exclusiv! Inundatii in Iasi! Mai multe case au fost afectate de viituri – FOTO

Masini distruse

Ieri, in timp ce reporterii BZI se aflau la fata locului, un tractorist a trecut prin apa agitata pentru a-si ajuta un vecin sa ajunga acasa. "E vecinul meu si il ajut. Asa e mereu cand ploua. Am mai tractat pe cativa…", a spus tractoristul. Ieri, 4 sau 5 masini au fost distruse. "Au mai incercat unii sa treaca. Nu au reusit. O gramada de masini au fost stricate", a mai completat un localnic.

Citeste si: Exclusiv! Inundatii in Iasi! Drumul care leaga doua localitati rupt din cauza viiturii! Microbuzul scolar a ramas blocat – FOTO, VIDEO

Ciudat este faptul ca, desi situatia este cunoscuta atat de autoritatile locale, cat si de cele judetene, nimeni nu face nimic. Se trimit informari peste informari, dar atat. Oamenii sunt cei care au de suferit. Drumul judetean este de pamant, plin de gropi si maturat de ape. Cine este vinovat? Ca de fiecare data: nimeni. Cand se ajunge la situatia aceasta, in care drumul este plin de apa, nimeni nu mai poate face nimic. Totusi, ar putea fi facute cateva lucruri pentru a preintampina aceste situatii, dar cine sa le faca? Ieri, doi tineri s-au aventurat sa treaca apa intr-o caruta. O nenorocire oricand s-ar fi putut intampla. Desigur, ca de multe ori, mortul e de vina, dar pe unde sa treaca acesti oameni? Si in comuna Tibanesti cateva zone au fost afectate de ape, insa nu sunt gospodarii in pericol.
 

Comentarii
  • Dar v-a placut sa taiati copacii, nu? Natura se razbuna. Plus ca daca vezi ca in fiecare an da apa peste tine poate ar trebui sa te muti din vale, nu?

    • De ce esti rautacios?In reportaje se vede ca este inundata pasunea si in acelasi timp drumul judetean care sunt pe fundul vaii.Nu se vede nici o casa pe fundul vaii care ar fi inundata.

  • Primarul daca avea persoane cu carte in jurul lui, decat sa frece menta si sa astepte ajutor de la Iasi care oricum nu venea mai bine se punea pe treaba.Cum?Pe toata lungimea drumului national care este inundabil,aducea tuburi de apa magistrale de 2metri diametru si lungimi de 10m bucata si le amplasa la distante de 5 metri intre ele,le acoperea cu pamant si le taluza sau aplica dale pe toata lungimea pe ambele parti si localnicii nu mai ramaneau ai nimanui si izolati.

Adauga un comentariu