Actualitate

Rușine Guvernului Cîțu! Datoria României crește, liberalii se sfâșie între ei

Publicat: 16 iul. 2021
Marius Eugen Ostaficiuc

Guvernul Florin Cîțu ne-a oferit o nouă supriză neplăcută de când a ajuns la butoane. Astfel, datoria totală externă a României a crescut cu 1,057 miliarde euro. S-a ajuns ca România să aibă o datorie de 126,98 miliarde euro, conform datelor furnizate de Banca Națională a României. Ce înseamnă acest lucru? Că măsurile atât de promovate de Executiv nu sunt altceva decât apă de ploaie și că situația din țară noastră este una extrem de proastă.

 

Tote cifrele prezentate de către specialiștii BNR arată că măsurile economice ale Guvernului nu reflectă deloc ceea ce ne așteptăm cu toții. Îndatorarea peste măsură poate duce la sugrumarea economiei atât de lăudată de Florin Cîțu și cei din jurul său.

 

 

Situația este una dramatică! Dacă datoria va continua să crească, se poate ajunge chiar la o sistare a finanțărilor externe în viitor. Măsurile economice trebuie luate cu cap, trebuie făcute de specialiști în acord cu situația actuală. România nu trebuie să cheltuie banii fără a fi sigură că investițiile nu vor fi recuperate.

 

Cu toate acestea, Florin Cîțu are acum alte „probleme” pe cap. Premierul României nu știe cum să facă să-și atragă de partea să susținătorii din PNL pentru a fi sigur că va controla în continuare partidul și că va scăpa de aripa Orban. Această lipsa de implicare a lui Cîțu în problemele țării este cruntă. Nu au proiecte majore, se împrumută de la UE printr-un PNRR care și așa a fost făcut pe genunchi și nu reușește să-și atingă țintele propuse în campaniile electorale. Din moment ce datoria externă a crescut de la perioadă la perioadă, iar Florin Cîțu și miniștrii săi nu au fost capabili să gestioneze acest lucru, atunci cred că este momentul să iasă cu explicații.

 

Românii sunt sătui de promisiuni neonorate, românii au nevoie de stabilitate și încredere. Ori Cîțu  face tocmai invers, oferind populației neîncredere și sărăcie. Pentru acești vremelnici de la Palatul Victoria ciolanul este adevărata miză, nu bunăstarea populației.

 

Premierul vrea acum să se folosească de o rectificare bugetară către primăriile din țară pentru a-și ajusta poziția în PNL. Pentru asta, Florin Cîțu este în stare să calce pe cadavre, să ignore adevăratele probleme ale țării,ale românilor din zonele defavorizate și să redirecționeze bani publici după bunul plac. În loc să se concentreze pe adevăratele nevoi, acesta preferă să joace murdar. Românii nu au nevoie de circul din PNL, ci de stabilitate economică. Ori prostiile făcute la Palatul Victoria au început să se răsfrângă și în buzunarul populației!

 

Cîțu și gașca lui trebuie să se trezească acum înainte să fie prea târziu!

 

 

Marius Eugen OSTAFICIUC, președinte PSD Municipiul Iași, deputat

Comments are closed.

Adauga un comentariu