Eveniment-Social

Rusinea orasului! Firma de constructii a primariei are sediu pe cea mai rupta strada din Iasi – FOTO, VIDEO

Publicat: 05 mai 2014

@ Calvarul celor care fac naveta Iasi – Dancu ar putea deveni istorie abia undeva spre finele deceniului @ Desi traseul de cosmar trece prin fata sediuluI Citadin, in zona nu s-au pus nici macar pietris in craterele care paveaza strada

Iesenii care fac naveta intre Iasi si Holboca au ajuns sa isi blesteme zilele din cauza infrastructurii stradale. De cateva decenii, traseul spre Dancu a fost lasat pur si simplu de izbeliste. Tramvaiele circula ca pe sinele unui carusel al groazei, pasagerii fiind zgaltaiti bine pana la destinatie. „Daca nu ai rau de masina, ai toate sansele sa il dezvolti aici”, face haz de necaz un sofer de microbuz stationat in zona Dancu. Potrivit acestuia, traseul Iasi – Dancu se bate pentru titlul de cel mai prost drum din oras cu Drumul Hotilor. „Acum vreo saptamana au fost cei de la primariei si au plombat cateva gropi pe sensul de mers spre Iasi si s-au oprit. Mai mare rusinea e ca pe Aurel Vlaicu e sediul fimei de lucrari a primariei si celor de acolo nu le da prin minte sa puna nici macar niste pietris in gropi. Mai e ceva de spus dupa asta?”, s-a intrebat revoltat un iesean din Dancu.

Citeste si: Linia de tramvai spre Dancu intra in reparatii capitale

Uitat de autoritatile locale, drumul si-a schimbat recent proprietarul pe tronsonul de dupa rond Dancu, trecand de la Consiliul Judetean la Drumuri Nationale.
„Acest drum desi trece prin comuna apartine in principal de municipalitatea ieseana. Practic, pana la rondul liniei de tramvai, drumul este al Primariei Iasi. Tronsonul spre Holboca, spre CET, a trecut acum doua saptamani din administrarea Drumurilor Judetene la Directia Regionala de Drumuri si Poduri, pentru ca acolo s-ar putea, se pare, gasi o finantare intr-o perioada ceva mai scurta. Iasul ar trebui sa gestioneze aici un proiect european. Pana atunci, speram sa mai fie facute ceva interventii pentru ca strada are un aspect jalnic”, a precizat Gheorghe Stefurac, primarul din Holboca.

Sperante intinse pana la finantarile cu termen in 2020

Municipalitatea a anuntat in repetate randuri ca lucrarile ar putea incepe pe traseul spre Dancu cu finantare europeana. Investitiile au fost stabilite in jurul sumei de 90 milioane de lei, fondurile vizand inclusiv inlocuirea liniei de tramvai. „Potrivit proiectului, zona de interventie din municipiul Iasi este compusa din 1.415 metri linie cale tramvai si 3.421 metri strada, care asigura accesul spre institutiile care functioneaza în zona si spre locuintele riverane, dar si accesul spre strazile principale ale municipiului si drumurile judetene si nationale”, mentiona Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi. Desi initial se vorbea despre reabilitarea drumului si a caii de rulare pe fonduri UE in exercitiul financiar 2007-2014, lucrarile nu au mai inceput, proiectul ramanand unul „de rezerva”. Pana la aprobarea unei finantari europene, municipalitatea pare sa aplice aceeasi tactica pusa in scena de fostul sef al CJ, Constantin Simirad, care nu a plombat ani de zile drumurile judetene pentru care spera sa obtina o finantare europeana.

Citeste si: Cea mai jalnica linie de tramvai, modernizata cu 20 milioane euro

Comentarii
  • Fac saptamanal acest drum si vreau sa spun ca e groaznic, chiar nu se poate macar carpi pe ici,pe colo.Am discutat si cu primarul Stefurac, nu are ce face, nu este al comunei sa poata sa-l prinda in finantare.
    Dorinta este dar nu poate face nimic legal in acest aspect.Sper ca autoritatile sa se trezeasca odata sa faca ceva cu acest drum.

  • Ce va mira? Ia uitativa cum arata sediul DAPPP. A directiei de administrare patrimoniu. daca asa se intretine si administreaza un imobil, atunci ne dam seama ce fel de oameni lucreaza acolo.

  • le trebuie la toti mocofani care stau in Dancu ! da primarul trebuie rastignit ,da faceti ceva oameni buni ! iesiti in strada blocati ceva ca nesimtitul ala nu face nimic de ani de zile daca facea 50 de m pe an si tot era gata ,un ignorant ,un prostalaul care isi bate joc d etoti din zona ….. culmea ca turma de inghesuiti care locuiesc in Dancu mai si aplauda marlania asta !

Adauga un comentariu