Economic

Rusu a înregistrat la Consiliul Local proiectul privind reducerea prețului apei cu 20%

Publicat: 12 iul. 2011

Democrat-liberalul Leonard Rusu a depus astăzi la secretariatul Consiliului Local un proiect de hotărâre privind reducerea prețului apei potabile și a serviciilor de canalizare. Așa după cum preciza și în conferința de presă de săptămâna trecută propunerea este de scădere a tarifelor cu 20%. Argumentul principal al consilierului Rusu este acela că sunt umflate cheltuielile regiei cu aproximativ 20 miliarde lei vechi.

Mai exact, din situațiile prezentate Consiliului Local anul trecut a rezultat un total al cheltuielilor de 9,5 milioane lei, dar în dreptul cheltuielilor nete de operare este trecută suma de 7,5 miliarde lei vechi. Diferența de sumă ar reprezenta conform documentelor cheltuieli de operare, regie, diferențe de curs valutar, cu investiții în regie proprie și salariile brute pentru cei din Unitatea de Implementare a Proiectului. În opinia lui Leonard Rusu aceste cheltuieli nu participă la activitatea de producere a apei potabile și a serviciilor de canalizare. Prin urmare acesta propune un preț pentru mc de apă de 1,64 lei, față de 2,04, fără TVA. Serviciile de canalizare ar trebui să scadă de la 1,03 la 0,82 lei.

Atunci când proiectul va fi discutat în plenul Consiliului Local consilierul PDL va propune prezentarea unui cont pe activități prinse în contabilitate. Rusu vrea în continuare suspendarea din funcție a conducerii regiei.

Reamintim faptul că asupra directorului de la DAC curg de săptămâna trecută acuze de fraudă, proastă gestiune, furt și delapidare. Toate acestea vin după ce a fost făcut public raportul de audit solicitat de Consiliul Local. Acest document va fi analizat într-o ședință viitoare de legislativ local.Pus în fața acuzelor Ioan Prisecaru crede că a început prea devreme campania electorală. În emisiunea Obiectiv de Pașcani din data de 6 iulie directorul DAC a cerut celor care îl acuză să prezinte dovezi.loading...

Adauga un comentariu