Eveniment-Social

Rusu promite dovezi despre Mafia din primarie

Publicat: 22 apr. 2012

@ Controversatul om de afaceri si traseist politic Leonard Rusu, vechi contestatar al noii societati de apa si canalizare, ii acuza pe candidatul PSD Dumitru Pantazi si candidatul PNL Grigore Craciunescu, cumatrul sau, ca s-ar folosi de banii publici in scopuri personale

Acuze grave din partea unui consilier local la adresa a doi candidati pentru functia de primar al municipiului Pascani. Controversatul om de afaceri si traseist politic Leonard Rusu, vechi contestatar al noii societati de apa si canalizare, ii acuza pe candidatul PSD Dumitru Pantazi si candidatul PNL, cumatrul sau, Grigore Craciunescu, ca s-ar folosi de banii publici in scopuri personale si in afacerile pe care le are. Directorul Prest Serv Apa Pascani, Ioan Prisecaru, este acuzat ca furnizeaza apa societatilor celor doi candidati fara a le intocmi facturi.

Prisecaru si directorul economic al societatii au fost porecliti de Rusu ca fiind un sarpe cu doua capete, care sta cand la sanul lui Dumitru Pantazi, cand la sanul lui Grigore Craciunescu. „Se cearta intentionat prin sedintele de Consiliu Local ca sa atraga atentia publicului. Exact cum se intampla cu familia Bahmuteanu. Cei doi soti, Silviu Prigoana, reprezentat la Pascani prin Dumitru Pantazi, iar Bahmuteanca prin Grigore Craciunescu, s-au casatorit si s-a format alianta asta, USL. Din casatorie au aparut si doi nepoti: unul mai mare, Neculai Ratoi, si unul mai mic, Florin Constantinescu. Cand au inceput sa se certe a aparut si un sarpe cu doua capete, adica Prisecaru de la DAC si directorul economic (Elena Guzga – n.r.). Ei au stat, au analizat si nu au putut afla care dintre cei doi va iesi primar. Astfel ca s-a decis sa mearga la doua capete. Sarpele de care va vorbesc s-a ingrasat in ultimii ani prin hotie. Ma refer la tuburile Premo care au fost luate si vandute, reteaua de canalizare prin care se incaseaza banii publici din pierderi, presupusele capace cumparate in valoare de peste 13 miliarde de lei vechi, si multe alte hotii. Sarpele gras a ajutat cand Stanga, cand Dreapta. Primarul (Grigore Craciunescu – n.r.) este implicat si el. Nu stiu ce a primit de ajuta societatea sa factureze cetatenilor municipiului apa pe care o folosesc societatile comerciale de la parterul blocurilor. De multe ori, in sedintele de Consiliu se putea vedea cum lua partea celor de la Prest Serv Apa. Pantazi la fel. Are contracte cu societatea de apa si canalizare prin achizitii de la firma sa, e vorba de lapte si grau. Este o mafie. La Pantazi pot afirma si arata ca are niste treburi nelalocul lor, si o voi face mai incolo. Si Craciunescu are relatii cu «sarpele». Acestea am sa le arat cu acte in curand”, a acuzat Leonard Rusu, candidat independent la Primaria Pascani.

Primarul Grigore Craciunescu
nu a vrut sa comenteze prea multe. „Minciuni, prostii. Nu am ce sa comentez altceva”, a declarat, sec, edilul-sef.

La varsta lui, omul e senil…”

Social-democratul Dumitru Pantazi a negat acuzele lui Rusu, precizand doar ca afacerea cu graul si laptele la care face referire este o cantitate mult prea mica ca sa se poata numi afacere. „A zis Rusu asta? A dat nume? De fapt, la varsta lui nici nu ma mai mira. Omul este senil. Nu mai am alte pretentii de la el. Ce treaba sa am eu cu Ioan Prisecaru si cu DAC (actuala societatea Prest Serv Apa – n.r.)? Mare afacere. Am dat 10 litri de lapte pe saptamana si 5 tone de grau spre o compensare la facturi de apa si se numeste mare afacere. Pai, eu am afaceri la societate cu sute de tone si ma uit la 10 litri de lapte sau cateva tone de grau? Dar trebuie sa spunem ca este asa cum zice el pentru ca este batran si atat poate sa gandeasca. Repet: nu am nici o treaba cu DAC sau cu Prisecaru. Sa dovedeasca cu acte ceea ce afirma, nu sa vorbeasca…”, a declarat telefonic Dumitru Pantazi.

Prisecaru: „Umbla cu cucuri

Ioan Prisecaru, directorul de la Prest Serv Apa Pascani, s-a dezis de acuzatiile aduse. Potrivit acestuia, Leonard Rusu este manipulat de un angajat cu care se afla in litigiu, Cristi Oprea. „Umbla cu cucuri. El vorbeste ca a zis bunica’su, Oprea. Sa vina cu date concrete. Ce facilitati sa-i ofer eu lui Craciunescu? Sa nu plateasca apa la societatea sa? Sau lui Pantazi? Eu mi-am facut treaba bine si ceea ce afirma domnul Rusu este o parere a domniei sale. Cand o sa prezinte acte doveditoare, atunci e altceva. Nu am nici o legatura cu ceea ce spune despre mine si cei doi candidati”, a declarat Ioan Prisecaru, directorul PSA Pascani.
Leonard Rusu a precizat ca, in perioada imediat urmatoare, va iesi in fata presei cu acte doveditoare si alte deconspiratii ce tin si de unii functionari locali. Una din primele persoane vizate a fost secretarul primariei, juristul Mircea Zuzan.loading...

Comentarii
  • in 2*** , in turul 2 i-ai dat voturile lui craciunescu , altfel lua el primaria joi dupa miercurea ciuc.
    de ce i-ai facut lobby la REMAR lui craciunescu ? pt ca iti era cumatru sau pt ca il stiai cinstit ?
    lasa-ne.

Adauga un comentariu