Arte vizuale

Ruxandra Garofeanu a murit. Este doliu în televiziunea din România

Publicat: 18 ian. 2021
Ruxandra Garofeanu cu ochelari
Realizatoare de emisiuni de radio şi televiziune Ruxandra Garofeanu a murit la vârsta de 76 de ani

Criticul de artă Ruxandra Garofeanu a murit la vârsta de 76 de ani. Celebra realizatoare de emisiuni de radio şi televiziune şi preşedinta fundaţiei Artsociety a luptat până în ultima clipă cu boala.

Virgil Niţulescu, directorul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, a fost cel care a făcut anunţul trist.

Criticul de artă Ruxandra Garofeanu s-a stins din viaţă

Realizatoare de emisiuni de radio şi televiziune Ruxandra Garofeanu a murit la vârsta de 76 de ani după ce a dus o luptă grea cu boala. Într-un mesaj pe Facebook, Virgil Niţulescu, directorul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, şi-a exprimat condoleanţele.

„Dumnezeu s-o odihnească pe Ruxandra Garofeanu! S-a prăpădit azi noapte, după o suferinţă foarte grea, de multe luni de zile. Şi mai devreme, Ruxandra alesese să ignore boala. Cochetă, cum a fost, întotdeauna, pur şi simplu, nu dorea să lase gândurile negre să îi acapareze existenţa. Veşnic curioasă, era o encicopedie a artei contemporane româneşti şi o autoritate recunoscută pentru piaţa de artă. Ne va lipsi”.

Cine a fost Ruxandra Garofeanu

După încheierea studiilor la Institutul „Nicolae Grigorescu”, secţia Istoria şi Teoria Artei, licenţiată în artă modernă şi contemporană românească, Ruxandra Garofeanu a realizat, în perioada 1966 – 2004, emisiuni la Radio România şi la Televiziunea Română.

A fost membru în Consiliul de Administraţie al TVR, dar şi consilier cultural al primarului sectorului 2 al Capitalei, curator de expoziţii şi director al galeriei de artă Artmark. În 2011, a primit premiul „Margareta Sterian” pentru creaţie muzeografică şi plastică, pentru numeroasele expoziţii realizate în Sectorul 2.

În 2016 a fost numită membră a Consiliului de Administrație al SRTV.

Ruxandra Garofeanu a murit în cursul nopţii trecute după o suferinţă foarte grea, de multe luni de zile.

Dumnezeu să o ierte!

Televiziunea Română a mai pierdut un mare om anul trecut

În luna octombrie a anului trecut producătorul celei mai longevive emisiuni, Viața Satului, a murit. Cosmin Andrei s-a stins din viață din cauze necunoscute.

Tragicul anunţ a fost făcut de către un apropiat al său, Daniel Butănoiu.

„Din păcate ,pe seara ,am primit o veste tristă legată de Cosmin Andrei de la Viață Satului cum că nu mai este printre noi! Cumplit! A plecat dintre noi împrieteniți, un tată, un profesionist, un OM! Condoleanțe familiei!”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

Pe 10 ianuarie pescarul şi prezentatorul Victor Țăruș a murit. Acesta era prezentatorul de zeci de ani de zile al emisiunii Pescar hoinar, de pe TVR 2. Vestea cutremurătoare a fost dată de un colaborator și prieten al lui Victor Țăruș. “Mi-ai spus mereu că ai fi vrut să faci mai multe pentru natură sălbatică a României. Ce nu ai reușit tu, o să încercăm să facem noi! Adio Victore…”, a scris Dan Pavaloiu, realizator al emisiunii Natura și aventură de pe TVR 2.

Pasionat de tainele pescuitului şi pescar „cu permis” de la 7 ani, Victor Ţăruş era inginer silvic, specializat în „ape de munte şi creşterea păstrăvului”.

Adauga un comentariu