Fotbal extern

Ryan Giggs ar putea participa la Olimpiada cu nationala Mareii Britanii

Publicat: 18 ian. 2012

Galezul Ryan Giggs (Manchester United), cel mai titrat jucător din istoria fotbalului britanic, şi-ar putea face, în sfarşit, debutul la un turneu internaţional, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra, din vara acestui an.

In varstă de 38 ani, Giggs a disputat un număr record de 895 meciuri pentru United, cu care a caştigat 25 de trofee, însă nu a reuşit să se califice niciodată la un turneu final de Campionat European sau Cupă Mondială cu reprezentativa Ţării Galilor.

El are acum ocazia să devină coechipier cu David Beckham în echipa unită pe care Marea Britanie o va alinia la Olimpiada londoneză şi în care vor putea fi incluşi, conform regulamentului, doar trei jucători de peste 23 ani.

Alţi doi jucători galezi, actualii internaţionali Gareth Bale şi Aaron Ramsey, se numără la randul lor printre cei 184 de fotbalişti care au anunţat că şi-ar dori să facă parte din selecţionata britanică.

Echipa Marii Britanii este boicotată, în mod oficial, de federaţiile din Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor, care se tem că şi-ar putea pierde, astfel independenţa în cadrul FIFA. Insă, dintre cei 191 de jucători contactaţi de Comitetul Olimpic Britanic doar şapte au refuzat oferta de a evolua în viitoarea selecţionată, pe care o va antrena englezul Stuart Pierce.loading...

Adauga un comentariu