Stiri

S-a aflat adevarul! Cum inseala hypermarketurile din Romania clientii

Publicat: 21 sept. 2018
14

Din 3 iulie Protectia Consumatorilor din zona Bucuresti-Ilfov a desfasuart 43 de acsiuni de control in retelele de supermarketuri. In urma verificarilor, au fost aplicate 43 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 632.000 lei. S-a constatat ca majoritatea neregulilor din hypermarketuri erau menite sa insele consumatorii. Au fost gasite produse cu denumire incorecta in raport cu ingredientele declarate pe etichetele de produs, ceea ce inducea in eroare consumatorul mediu.

Se vindeau produse alimentare ambalate si recantarite in magazine, cu un pret mai mare in raport cu cantitatea reala a alimentului. Se comercializau suplimente alimentare sub forma de pachete promotionale „2 la pret de 1” sau „1+1 GRATIS” fara a avea afisat la locul de comercializare pretul de vanzare astfel incat sa reiasa avantajul specific pretului.

Printre multele nereglui se mai numara si:
-comercializare de produse alimentare cu caracteristici calitative neconforme;
– nerespectarea conditiilor de temperatura la expunerea spre comercializare a unor produse alimentare;
– comercializare de produse alimentare preambalate fara a avea declarate pe ambalaj conditiile de pastrare;
– prestarea de servicii alimentare fara respectarea conditiilor prescrise sau declarate;
– depozitarea produselor alimentare fara respectarea conditiilor de pastrare impuse de producator si declarate pe eticheta de produs;
– utilizarea in spatiul destinat transarii carnii a unor produse nesigure;
– comercializare de produse ce au aplicate pe ambalaj informatii cu privire la anumite premii, perioada promotiei fiind depasita.
Adauga un comentariu