International

S-a aflat! Autorii atacului de la Salisbury  sunt rusi

Publicat: 19 iul. 2018
1

Autoritatile britanice cred ca au reusit sa-i identifice pe presupusii autori ai atacului neurotoxic de la Salisbury, in urma caruia fostul spion rus Serghei Skripal si fiica sa, Iulia, au fost raniti, a declarat o sursa familiara cu investigatia, potrivit presei britanice,citate de agentia Reuters, conform mediafax. Autoritatile cred ca in acest caz au fost implicati mai multi cetateni rusi.

Dezvaluirile unui om de stiinta rus: ”Am ajutat la crearea substantei folosite in atacul asupra lui Skripal”

Potrivit agentiei Press Association, anchetatorii britanici "sunt siguri ca (suspectii) sunt rusi". Pe data de 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel in cadrul serviciului militar rus de informatii (GRU), si fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost gasiti inconstienti in orasul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Cei doi ar fi fost atacati cu o substanta neurotoxica, fiind ulterior internati mai multe saptamani in stare grava, insa in cele din urma si-au revenit.

Guvernul de la Londra a acuzat Rusia de atacul neurotoxic din oraselul britanic Salisbury, insa Moscova a negat orice implicare. La doar cateva luni dupa atacul neurotoxic de la Salisbury, alte doua persoane au fost expuse substantei neurotoxice Novichok in orasul Amesbury, una dintre acestea decedand.

Comentarii
  • Cred, dar nu sunt convinsi. Faptul ca aveau doua maini si doua picioare ii califica ca fiind sigur rusi. Al naibii rationament la englezii astia pe care, eu unul chiar ii credeam oameni seriosi !

Adauga un comentariu