Sisteme de operare

S-a confirmat: noul sistem de operare Meltemi creat de Nokia nu e doar un zvon

Publicat: 09 mart. 2012

Anul trecut, pe 11 februarie mai exact, directorul executiv de la Nokia, Stephen Elop, a anuntat ca producatorul finlandez va renunta la sistemul de operare Symbian si isi va indrepta atentia catre Windows Phone de la Microsoft.

Au trecut aproape 13 luni de la acel moment si de atunci au fost lansate Nokia Lumia 800 in Europa si Asia, Lumia 700 in Europa, Asia si America de Nord, iar unii asteapta cu nerabdare apropiata lansare a lui Lumia 900 de 4,3 inci si a lui Lumia 610.

Pe de alta parte, cea mai mare parte din veniturile companiei provine din vanzarea telefoanelor ieftine in tari precum India si Brazilia, unde pretul unui iPhone echivaleaza cu castigul unui om obisnuit in sase luni.

Nokia a anuntat recent ca a vandut peste 1,5 miliarde de telefoane cu S40, un sistem de operare dezvoltat intern.

In septembrie 2011 a inceput sa se vorbeasca despre un nou sistem de operare bazat pe Linux numit Meltemi. Conform declaratiilor unor surse interne citate de Reuters, Meltemi exista si va inlocui sistemul S40. E posibil ca primele telefoane care sa functioneze pe baza de Meltemi sa apara chiar anul acesta.loading...

Adauga un comentariu