National

S-a dat startul la programul „Prima Masina”

Publicat: 23 dec. 2014
1
Bancile care vor sa participe la programul „Prima Masina“, prin care se doreste stimularea achizitiei de automobile noi, trebuie sa isi depuna ofertele de inscriere pana la miezul noptii la sediul Ministerului Finantelor Publice si la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.
Institutiile financiare trebuie sa transmita nivelul costurilor totale pe care le vor aplica pentru finantarile acordate, valoarea estimata a garantiilor care urmeaza sa fie acordate in cadrul Programului, precum si angajamentul de respectare a incadrarii costului finantarii cu garantie guvernamentala in marja maxima de 3% peste indicele ROBOR la 6 luni.
Programul de stimulare a cumpararii de autoturisme noi permite persoanelor fizice achizitionarea unui autoturism nou prin contractarea de credite garantate de stat in procent de maxim 50%. Beneficiarii Programului trebuie ca la data solicitarii creditului sa aiba varsta de minimum 18 ani si capacitate deplina de exercitiu, sa declare pe propria raspundere ca nu au mai detinut in proprietate un autoturism nou, sa nu inregistreze restante la plata altor credite bancare si sa nu aiba obligatii de plata restante la bugetul general consolidat. De asemenea, potentialii beneficiari trebuie sa dispuna de un avans de minimum 5% din pretul de achizitie al autoturismului, care va fi asigurat printr-o polita de asigurare de tip CASCO, pe toata durata de valabilitate a garantiei.
Autoturismul, produs in spatiul intracomunitar sau provenit din import, va indeplini cel putin cerintele minime ale standardului Euro 5 si va fi achizitionat de la persoane juridice care au ca obiect de activitate vanzarea de autovehicule, la un pret de achizitie ce nu va depasi suma de 50.000 lei, la care se adauga TVA.
Sursa: capital.ro 
Adauga un comentariu