Magazin

S-a dat verdictul in cazul Petru Mircea, anchetat pentru infractiunea de omor a Madalinei Manole

Publicat: 13 iul. 2012
1

Procurorii Parchetului Capitalei au dispus neinceperea urmaririi penale in cazul lui Petru Mircea, a Mariei Mircea si a Bertei Slav pentru determinarea sau inlesnirea sinuciderii Madalinei Manole.

Parchetul Tribunalului Bucuresti a anuntat, vineri, ca prin rezolutia din 12 iulie 2012 s-a dispus neinceperea urmaririi penale pentru infractiunea de omor in cazul Magdalenei Anca Mircea, cunoscuta publicului drept Madalina Manole, intrucat decesul acesteia „nu a fost consecinta vreunei fapte prevazute de legea penala”.

Totodata, procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale pentru determinare sau inlesnire a sinuciderii fata de Berta Adriana Slav, „intrucat nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii sub aspectul laturii subiective”, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Capitalei remis, vineri, agentiei MEDIAFAX.

Si in cazul sotului Madalinei Manole, Petru Mircea, si a Mariei Mircea, procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale pentru determinare sau inlesnire a sinuciderii, „intrucat fapta nu exista”.

„Din ansamblul actelor efectuate in cadrul dosarului nu au rezultat indicii cu privire la savarsirea unei infractiuni contra vietii a carei victima sa fi fost numita Mircea Magdalena Anca. De asemenea, nu au rezultat indicii cu privire la savarsirea infractiunii de determinare sau inlesnire a sinuciderii de catre numitii Mircea Petru, Mircea Maria, Slav Berta Adriana sau alte persoane”, au stabilit procurorii Parchetului Capitalei.

In cazul Bertei Slav, anchetatorii au stabilit ca aceasta a procurat substanta toxica fara a banui ca Madalina Manole „pregateste un act suicidal, fiind indusa in eroare de aceasta cu privire la destinatia substantei toxice”.

Totodata, Petru Mircea si Maria Mircea „nici macar nu au avut cunostinta de existenta substantei toxice in posesia numitei Mircea Magdalena Anca”.

In 19 ianuarie 2011, procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au dispus neinceperea urmaririi penale pentru infractiunea de omor in cazul decesului Madalinei Manole si continuarea cercetarile fata de Cristian Urziceanu, cel care ar fi vandut Furadanul cu care s-a sinucis cantareata.

Solutia dispusa atunci a fost infirmata de Tribunalul Bucuresti in 27 iunie 2011, instanta considerand ca in mod legal si temeinic procurorul a retinut ca moartea Madalinei Manole a fost consecinta unui act suicidal, „insa se impunea a fi efectuate cercetari din care sa rezulte, fara putinta de tagada, faptul ca actul suicidal nu a fost determinat ori inlesnit de vreo persoana.

Decizia a fost contestata la Tribunalul Bucuresti de parintii Madalinei Manole, care au solicitat retrimiterea dosarului la procurori, pentru reluarea anchetei privind infractiunea de omor in cazul fiicei lor.

Instanta a aratat ca, pentru completarea activitatii de cercetare penala, este necesara reaudierea lui M.I., M.E., S.B.A. si audierea lui N.T. si I.S.

Parchetul Capitalei a precizat ca solutia de neincepere a urmaririi penale se intemeiaza pe mijloacele de proba administrate initial, pe cele dispuse de instanta de judecata si pe alte mijloace de proba administrate dupa desfiintarea solutiei din ianuarie 2011.

Raportul de autopsie medico-legala intocmit de Serviciul de Medicina Legala Ilfov a concluzionat ca moartea Madaline Manole a fost violenta si s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii acute consecutiva intoxicatiei cu carbofuran.

„Calea de patrundere a toxicului a fost digestiva (orala). La autopsie s-a constatat o leziune traumatica (plaga contuza parietala stanga cu infiltrat sanguin epicranian subiacent) care s-a putut produce cel mai probabil prin lovire de plan dur in cadrul starii de rau care a premers decesului, nu are legatura cu mecanismul de producere al mortii si pentru care susnumita ar fi necesitat 8-9 (opt-noua) zile de ingrijiri medicale pentru vindecare in caz de supravietuire. Examenele toxicologice efectuate au aratat colinesteraza directa imbibata 86% ; in sange s-a gasit carbofuran, metabolitul acestuia si fenobarbital 5,7 µg/ml (concentratie mult sub cea terapeutica); examenul sangelui a fost negativ pentru droguri bazice; in continutul gastric s-a gasit carbofuran; in lichidul pericardic s-a gasit carbofuran si metabolitul acestuia; sangele analizat nu contine alcool. Moartea poate data din 14.07.2010″, potrivit raportului, unul dintre mijloacele de proba administrate initial.

De asemenea, au fost avute in vedere in solutia de neincepere a urmaririi penale procesul verbal de cercetare la fata locului, fisa tehnica a produsului emisa de producator – conform careia substanta cu denumirea comerciala de „Furadan 35ST” are in compozitie, ca substanta activa, carbofuran in proportie de 350 grame la un litru de preparat, raportul de constatare tehnico-stiintifica dactiloscopica – de unde reiese ca una dintre urmele digitale ridicata de pe flaconul din plastic cu mentiunea „Pesticide„, gasit in apropierea cadavrului, a fost creata de degetul mijlociu de la mana dreapta a Madalinei Manole, iar celelalte trei urme ridicate nu contin suficiente elemente dactiloscopice individuale necesare identificarii persoanelor care le-au creat.

In cercetarea cauzei au fost analizate si mesajele de tip SMS de unde rezulta ca Madalina Manole i-a solicitat Bertei Slav sa ii cumpere Furadan in scopuri agricole si sa pastreze secretul cu privire la aceasta achizitie.

Decizia procurorilor s-a bazat si pe constatarea tehnico-stiintifica cu privire la un inscris olograf, nedatat si nesemnat, care a concluzionat ca inscrisul continand mesajul de adio a fost scris de Madalina Manole, nu prezinta modificari si nu a fost realizat prin imitare, pe constatarea tehnico-stiintifica avand ca obiect efectuarea unui studiu grafoscopico-grafologic cu privire la trasaturile de comportament, caracter, temperament ale cantaretei, precum si pe declaratiile mai multor martori.

Totodata, a fost analizat de procuri biletul de externare emis de catre Spitalul Clinic de Urgenta si copia foii de observatie din iunie 2010 intocmite pe numele Madalinei Manole, conform carora „pacienta afirma ingestie in urma cu aproximativ 32 ore a circa 40 comprimate de paracetamol+panadol„.

Madalina Manole s-a sinucis in dimineata de 14 iulie 2010, chiar de ziua ei de nastere.

Cristian Sorin Urziceanu, barbatul care a vandut Furadanul cu care s-a sinucis Madalina Manole, a fost condamnat, in 6 septembrie 2011, de Tribunalul Bucuresti la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Sursa: realitatea.net

Comentarii
  • Si cine o sa plateasca pentru chinul prin care a trecut acest om timp de 2 ani? Pacat ca rudele apropiate din partea Madalinei nu s-au purtat asa cum trebuie , au mentinut si alimentat acest chin . Pentru ce? Copilul are nevoie de liniste si dragoste .

  • a fost de fata si judecator petre magdalena de la curtea de apel pentru diverse sfori ca in cazul inegrarii in munca si a drepturilor banesti , cu luare de mita

Adauga un comentariu