Actualitate

S-a decis. Toti prescolarii si elevii vor primi miere de albine ca supliment nutritiv

Publicat: 21 nov. 2018
1

Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege care prevede stabilirea regulilor pentru acordarea mierii de albine ca supliment nutritiv pentru prescolarii si elevii din invatamantul primar de stat, privat si confesional.

Achizitionarea mierii poliflore, transportul si distributia acesteia la unitatile de invatamant pot fi contractate de catre consiliile judetene, respectiv de catre consiliile locale ale unitatilor administrativ-teritoriale si ale sectoarelor municipiului Bucuresti, cu asistenta directiilor pentru agricultura judetene, respectiv a Capitalei, prevede actul normativ.

Potrivit acestuia, se acorda gratuit pentru prescolarii si elevii din invatamantul primar de stat, privat si confesional, miere poliflora, in limita unei cantitati de 350 de grame lunar. Autoritatile competente nationale pentru acordarea mierii sunt Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerul Educatiei Nationale. Autoritatile competente la nivel local sunt consiliile judetene, care isi asuma organizarea si derularea procedurilor de achizitie, in conditiile legii.

Mierea poliflora destinata consumului pentru prescolari si elevii din invatamantul primar de stat, privat si confesional va fi ambalata in borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, marcat cu holograma care atesta calitatea, si va proveni exclusiv din stupinele autorizate in conformitate cu prevederile legale in vigoare si achizitionata din lantul scurt de aprovizionare.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor verifica periodic calitatea mierii acordate in acest program, mai prevede proiectul adoptat. Camera Deputatilor este for decizional pentru acest act normativ.

Comentarii
Adauga un comentariu