Educatie intima

S-a demonstrat, dragostea ingrasa

Publicat: 30 mart. 2019

Aproape toata lumea se ingrasa atunci cand se afla intr-o relatia iar acest fapt este confirmat de stiinta. Cercetatorii cred ca dragostea si fericirea ne determina sa punem cateva kilograme pe noi, iar motivul a fost explicat chiar de acestia. Dragostea trece prin stomac, la propriu. Atat pentru barbati, cat si pentru femei. De altfel, exista si un alt studiu care confirma teoria: „Mananci cu 35% mai mult atunci cand servesti masa cu cineva care iti place”.

Un studiu realizat de cercetatorii de la American Psychological Association a scos la iveala faptul ca o relatia fericita ne ingrasa. Timp de 4 ani, oamenii de stinta au monitorizat 169 de cupluri casatorite. in acest timp au urmarit variatiile in inaltime, greutate, gradul de fericire si nivelul de stres in cuplu. S-au luat in calcul doua teorii. Prima sustinea faptul ca daca esti fericit nu te ingrasi, pentru ca nu ai motive sa mananci ca sa-ti hranesti emotiile negative. A doua teorie spunea ca atunci cand te afli intr-o relatie si iubesti, te ingrasi, pentru ca nu mai pui accent pe aspectul fizic. La final s-a confirmat a doua teorie.

Iar in cazul cuplurilor casatorite, situatia este si mai evidenta. Stiti bine zicala „adio dieta, am verigheta”. Asa s-a stabilit ca femeile, cele mai multe dintre ele, au tendinta de a manca mai mult atunci cand sunt fericite. Atat de mult incat in primul an de casatorie castiga 3 – 4 kilograme. Unele dintre cercetarile realizate anterior sugereaza ca oamenii tind sa fie mai sanatosi atunci cand sunt multumiti de relatia lor. De aceea se mai spune ca o sotie fericita inseamna si o viata sanatoasa. in contrast cu acest lucru, o alta teorie a atras atentia cercetatorilor. Ei cred ca persoanele care sunt mai putin fericite in relatiile lor vor incerca probabil sa aiba mai multa grija de sanatatea si aspectul lor fizic. Deci atunci cand un sot este multumit de relatia lui, este foarte putin probabil ca el sa-si pastreze greutatea, pentru ca nu intentioneaza sa divorteze. Se simte confortabil si fericit in casnicia sa.

Revista stiintifica PLOS One a publicat recent un studiu care a fost realizat pe parcursul a 10 ani. Au fost implicati 15.001 de australieni pentru a determina daca persoanele aflate intr-o relatia se ingrasa mai repede decat cele care sunt singure. Teoria a fost confirmata! Coordonatorul studiului – Stephanie Schoeppe – a declarat ca celibatarii s-au ingrasat mai putin – in medie 1,8 kg pe an, decat cei implicati intr-o relatie, care au castigat in medie 5,8 kg in fiecare an. De ce aceasta diferenta?

Datele, care au fost colectate in perioada 2005-2014, au aratat ca cuplurile au avut tendinta sa bea mai putin alcool, sa fumeze mai putin si sa priveasca mai putin la televizor. De asemenea, au mancat mai putina mancare de tip fast-food decat persoanele singure, dar cantareau mai mult. Atunci cand persoanele aflate intr-o relatie nu mai au nevoie sa arate bine si sa fie slabe pentru a atrage un partener, se simt mai bine daca mananca mai mult sau daca mananca mai multe alimente bogate in grasimi si zahar. Iar daca mai au si copii, ele sa manance resturile sau gustarile lor.

Studio Videochat Iasiloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit